fredag 1. august 2014

Lær av Adam og Eva

Har Jehova tilgitt deg gjennom Jesu offerdød? Dersom han har det, hvor mye av synden din tilgav han? Dersom han har tilgitt deg alle dine synder, hvor mye syndeskyld sitter du da igjen med?  Dersom du ikke har noen syndeskyld lenger, hvorfor har du da en dårlig samvittighet?

1.Moesebok 2:25 sies det at: "De var fortsatt nakne, både mennesket og hans hustru og like vel skammet de seg ikke". Hvorfor skammet de seg ikke? De skammet seg ikke fordi de ikke var syndsbevisste. De hadde ingen syndeskyld. De gikk ikke rundt med en dårlig samvittighet. De var rene.

1.Mosebok 3:7 forteller om hvordan de følte seg rett etter at de hadde syndet. "Da ble begges øyner åpnet og de ble klar over at de var nakne. De sydde derfor sammen fikenblad og laget seg lendekleder". Nå fikk "pipen en annen tone". Isteden for rettferdighetsbevissthet fikk de syndsbevissthet. De skammet seg og ved egne gjerninger forsøkte de å dekke opp sin nakenhet. Dessuten gjemte de seg for Gud av frykt og av skam.(1.Mos.3:10)

Hvilken bevissthet er det du lever i? Skammer du deg selv om Jesus har tilgitt deg? Gjemmer du deg for Gud selv om Jesus har renset deg? Fokuserer du på syndene og svakhetene du gjør selv om Jesus gav sitt liv for deg slik at du faktisk står i en rettferdig og ren tilstand framfor Gud allerede nå?

Lær av Adam og Eva. Når de levde i renheten, uskyldigheten og tilgivelsen gledet de seg. De skammet seg ikke. De var hengivende og lykkelige. Samvittigheten var 100% ren og oppriktig. Når de derimot levde i sin synd kom skammen, frykten og den dårlige samvittigheten.

Du, husk å lev livet i det faktum av at Jesus tok bort alle syndene dine slik at du står REN og RETTFERDIG fremfor Gud (Rom.5:1, Rom.8:2. 1.Joh.1:7). Du er helt nødt til å bli rettferdighetsbevisst og ikke syndsbevisst. Om ikke lever du hele livet ditt i skam, frykt og en gnagende dårlig samvittighet for ting Jesus allerede har tilgitt deg for - det er jo vanvittig unødvendig, ikke sant?.

Så:Lær deg prinsippet i 1.Mos.2:25, sementer det fast og spre det gode budskapet videre til alle du ser!



Ingen kommentarer: