torsdag 31. juli 2014

Dersom du fortsetter...

I går så vi at vi ikke skulle tjene i vår egen kraft, men i Guds (1.Pet.4:11). Når vi har det faktum i tankene at det er Gud som hjelper oss til å ville og virke til Hans behag og ikke vår egen styrke (Fil.2:12-13)  kan Ordspråkene 2:4-5 fortelle noe som er viktig for oss å forstå.

Her står det: "Dersom du fortsetter å søke....DA skal du forstå frykten for Jehova og kunnskapen om Gud skal du finne".

Jesus indikerer den samme tanken når han sier: "Fortsett å be og det skal bli gitt dere. Fortsett å lete så skal dere finne. Fortsett å bank på så skal det bli lukket opp for dere" (Matt.7:7).

Det å fortsette med noe, viser at vårt liv med Jehova ikke bare er å knipse med fingrene så er alt fikset og klart. I disse kritiske tider er ikke alt nødvendig vis så lett. Det er av høyeste prioritet at vi lærer oss å fortsette! Gjør vi det? Er vi villige til det? Har vi utholdenhet og viljestyrke nok til det? Alt avhenger om vi lar Guds styrke bli vår styrke eller ei. I vår egen kraft klarer vi nok ikke å fortsette, men når Gud hjelper oss til å ville og til å virke, ja da blir saken anderledes.

Livet med vår Far, Hans Sønn og Deres Organisasjon innebærer altså at vi fortsetter. Vi velger å fortsette å studere. Fortsette med å gå på møter. Fortsette med å be og fortsette med å gå fra hus til hus. Jesus sa som kjent: "Den som holder ut til enden skal bli frelst" (Matt.24:13). La oss være av de som alltid fortsetter, ikke i vår egen kraft men ved Guds hjelp! (1.Kor.15:10)


Ingen kommentarer: