onsdag 16. juli 2014

Livsviktig informasjon: Malaki 3:1-4 gjelder DEG - NÅ!!!

Jehovas Vitner er kan virke sære. De hevder at det er de som er Guds utvalgte folk. De tror at de er styrt direkte av Jesus Kristus. De tror at det gjenopprettede Levittiske Prestedømmet utgir "Vakttårnet" og "Våkn Opp!". De kaller sin tro for "Sannheten". De mener at alle andre enn de selv har feil og at de har rett. Enten er dette totalt villfarelse eller så er det faktisk sant. Hva skal vi tro?

Jesus kaster lys over saken. I Matteus 13 forteller Jesus en lignelse om en bonde som sår hvete i en åker. En fiende sår ugress i samme åker. Bondens slaver spurte om de skulle dra opp ugresset, men bonden svarte at det skulle de ikke. Isteden skulle de "vokse sammen inntil høsten" og da skulle ugresset skilles fra hveten (Matt.13:24-30).

Lignelsen kunne bare ha vært én av mange lignelser, men Jesus tar seg tid til å forklare den. I sin forklaring sier han noe ekstremt viktig. Han sier: "Høstetiden er avslutningen på denne tidsalder" (13:36-43). Tror du at du lever under "Høstetiden"? Lever du i de siste dager? De aller fleste kirkesamfunn, om ikke alle, tror nemlig det.

Det er altså under denne innhøstningstid eller under selve "Høstetiden" hvor det vil bli et klart skille mellom "Rikets Sønner" og "Den Ondes Sønner". Hva sier dette oss?

Det sier oss at når endetiden begynte begynte også et renselses og lutringsarbeid slik Malaki 3:1-4 sier. Men var dette nødvendig? Ja! Jesus sier jo i sin forklaring av lignelsen at det var Han selv som sådde "Rikets Sønner" og at Satan plantet sine falske læresetninger og falske "apostler" (2.Kor.11:13), som opptrådte som "Lysets engler", men som slettes ikke var av lyset (2.Kor.11:14-15).

Etter Paulus død kom det nemlig inn falske Apostler med falsk lære inn i menigheten. Paulus sier jo selv at: "Etter min død vil undertrykkende ulver komme inn blant dere og ikke behandle hjorden med skånsomhet. Og blant dere selv skal menn stå frem og tale forvrengte ting for å trekke disiplene bort, etter seg selv" (Apg.28:29-30). Disse falske kristne med deres falske læresetninger som produserer en ikke-godkjent livsstil, skulle altså eksistere side om side med de sanne kristne, hveten.

Hvor lenge skulle hveten og ugresset stå sammen? Det skulle gå lang tid. Såkornene skulle såes. Solen skulle varme. Regnet skulle væte. Kornene skulle spire. Men i HØSTETIDEN ville man se klart forskjell på ugresset og hveten. Den sanne Herre og hans nye pakts sendebud ville rense og lutre og englene ville luke bort de som ikke var av Sannheten.

Alle kirkesamfunn er enige i at endens tid har begynt. Ser vi "ugresset" i dag? Er det klart og tydelig hva som er "ugress". Ja. Alle som leser "kristelige aviser" og følger med hva som skjer i menighetene rundt om ser mer og mer av liberalisme, verdens ånd, umoral, manipulasjon, egen gudsdyrkelse som klør i den enkeltes øre. Det er ikke tvil for den som vil undersøke kjensgjerningene at Kristenhetens Presteskap ikke er det rensende, gjenopprettede Levittiske Presteskapet som Malaki 3:1-4 snakker om.

Men hva med hveten? Finnes det en menighet i endens tid, den tid da Jesus forklarte det skulle være en renselses og lutringens tid, som ikke kompromisser? En menighet hvor presteskapet frembringer offer Gud godkjenner? Som "ikke forakter Jehovas Navn" (Malaki 2:1-2), men som dyrker Gud på en måte som Gud selv har foreskrevet? JA.

Kjensgjerningene viser at det er bare Jehovas Vitner som har latt seg tukte av Kristus Jesus. Det er bare de som:

a)Holder Navnet Jehova i ære og bruker det (Malaki 2:1)

b)Ikke tror at 3 personer er Gud, men at bare 1 person er Gud (2.Mos.20:3)

c)Lyder misjonsbefalingen ved kollektivt å gå ut (Matt.28:18-20)

d)Ikke bare kollektivt går ut, men også går ut å LÆRER BORT ALT hva Jesus befalte (Luk.6:46)

e)Forkynner rett og ren lære og ikke menneskelige tradisjoner (Matt.15:9)

f)Hvor ikke en eneste en av medlemmene deltar i militær virksomhet (Jesaja 2:2-4)

g)Som har forstått at Helvetet ikke er en torturplass (Matt.10:28)

h)Som tar avstand fra vennskap med Verdens politiske Konger (Joh.17:16,Åp.19:17-19)

i)Som har den reelle, konkret enhet Jesus sa de skulle ha (Joh.17:20-23)

j)Som ikke blander åndelig rent med åndelig urent i Økumenikken ånd (2.Kor.6:14-18)

k)Som ikke tar betalt for noen som helst åndelig tjeneste eller litteratur (Matt.10:8)

l)Som faktisk tør å ekskludere folk slik bibelen sier (Rom.16:17)

m)Som vet hva blodskyld er og som har unngått dette (Ord.6:16-17,5.Mos.22:8,Apg.18:6)

n)Som bare dyrker FADEREN i ånd og Sannhet (Joh.4:23-24)

o)Som forstår at når noen dør blir de støv, ikke forlater kroppen (1.Mos.3:19)

p)Som ikke feirer skikker som strider mot Gud (Jeremia 10:2-6)

q)Som faktisk synes det er viktig å være lojal i detaljer (Lukas 16:10)

Malaki 3: 1-4 er ingen utopi. Det er heller ikke Markus 13:24-30, 36-43. Dette er profetier som er oppfylt. Oppfylt like foran våre egne øyne. Det burde få oss alle til å våkne opp og ta de rette valgene.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Følger du med da, på hva som skjer i menighetene rundt omkring? Har du ikke nok med på følge med på dine egne (jehovas vitner) enn å passe på hva alle andre gjør? Trodde liksom at du hadde brent alle broer til fortiden, og ikke leste slike "kristelige aviser", som du sier.

Mange tar sitt kors opp og følger Jesus hver dag, og som er motstander mot abort, homofili,skilsmisse og at folk skal få gifte seg på nytt. Du må slutte å skjære alle sammen under samme kam, fordi du vil tro på noe som du leser.

Hvis det er slik at du mener at resten av kristenheten er vranglære, så får du holde deg til det.

Du må også la masken falle, og si det som det er vedrørende bibeloversettelsene. Jeg har nå skaffet meg den nye verdensoversettelsen, og jeg ser her at veldig mye er forskjellig ifra andre bibeloversettelser, spesielt det som har med Jesu guddomelighet å gjøre. Det er oversatt annderledes, for at Jesu guddomelighet skal fornektes.

Da er spørsmålet hva er rett og hva er galt. hvorfor skal jeg tro mer på den nye verdensoversettelsen, enn de andre bibeloversettelsene. Og hvorfor er de andre bibeloversettelsene vranglære, selv om du har benektet dette.

Jeg regner med at det er dette kirkemøtet for flere hundre år siden, uoverenstemmelsene startet.Er det der vranglæren som du mener startet.

Disiplene sa...

Hei Anonym,

Flott at du reagerer på det jeg skriver :-)

La meg kort svare:

1. Ja jeg følger med. Dels har har jeg masse venner, familie og bekjente rundt om, dels kjenner jeg personlig ledere og dels faller jeg for fristelsen av å lese "de kristelige avisene" i ny og ne.

2. En annen viktig faktor er at vi går fra hus til og møter medlemmer av kirkesamfunnene. De forteller oss masse og holder oss oppdaterte. Både på godt og ondt.

3. Mange tar sitt kors opp hver dag. Det har du helt rett i. Det er derfor så leit å se at rettferdige, gode og flotte mennesker som elsker Jesus fortsatt er i sammenheng som sakte men sikkert blir spist opp av verdens ånd.

4. At Kristenheten er vranglære har vi vel tydelig bevist. Både ut i fra Bibelen og utifra kjensgjerninger (frukt). Det er bare å vise til at Kristenheten tror på 3 personer som Gud og at alle kirkesamfunn tillater medlemmene sine å praktisere krigføring, så har vi brudd på både Bud 1 i de 10 bud og Kristi Kjærlighetsbud.Når man bryter 2 såpass enkle og klare bud er jo dette pr.definisjon vranglære.

5. Når du leser Malaki, tror du at Jehova ville godkjent en Kristenhet som trodde på 3 personer som Gud eller lot medlemmene sine få delta i krig?

6. Så fott at du har skaffet deg NV. Hvor mye kostet den?

7. Dersom du finner feil, er det bare til å poste dette som spørsmål her på bloggen så skal jeg svare deg.

8. Når det gjelder de andre bibeloversettelsene er det bare til å lese dem. Når det oppstår en meningsforskjell kan man sammenligne. Johannes 1:1 kreves det enkle greskkunnskaper, men har man studiebibelen ser man dette lett (eller en interlinear)

9. Uoverensstemmelsene starter allerede etter Paulus død (Apg.20:28-30). Kirkemøtene var bare en manifestasjon av vranglæren. Dette er jo et faktum for hvor står det i bibelen at Maria er gudeføderske, ikoner kan bes til, biskopen i Roma er sjef over alle kristne, Jesus har 2 naturer etc?

Disiplene sa...

Et siste spørsmål.

I dagens "andakt" hadde jeg punkter fra A til Q.

Kan du nevne ett av disse som Jehovas Vitner ikke overholder?

Disiplene sa...

..og et oppfølgingsspørsmål som er minst like viktig:

"Kan du nevne ett eneste kirkesamfunn som også praktiserer disse 17 punktene?"

...eller bare 12 av de?

.......eller bare 5 av de?

Anonym sa...

Hei!

I følge en av de lutherske kirkers bekjennelsesskrifter, den Augsburgske bekjennelse, forfattet av Luther og Melankton, lyder artikkel 16 slik:
Art. XVI Om de borgerlige ting
Om de borgerlige ting lærer de at lovlige borgerlige ordninger er Guds gode gjerninger, at det er tillatt for kristne å styre embeter, lede rettslige etterforskninger, dømme i saker etter keiserlige og andre gjeldende lover, felle dødsdommer etter retten, førekrig etter retten, gjøre hærtjeneste, gjøre forretninger etter loven, ha eiendom, gjøre ed når øvrigheten krever det, og ta kone eller mann til ekte.
De fordømmer gjendøperne som forbyr disse borgerlige pliktene for kristne.
De fordømmer også dem som ikke setter den evangeliske fullkommenhet i frykt for Gud og i tro, men i å gå ifra de borgerlige pliktene, for evangeliet lærer en evig rettferdighet i hjertet. Likevel gjør det ikke til intet samfunnet eller hjemmet, men krever i høyeste grad at man skal ta vare på dem som Guds ordninger og vise kjærlighet i slike ordninger. Altså er det tvingende grunn til at de kristne bør lyde øvrighetene og lovene sine, bare ikke når de gir påbud om å synde, for da bør de lyde Gud mer enn mennesker. Apg. 5.

Som en ser, så hevder kirkens offisielle lære mao. at det ikke bare er tillatt, men men til og med en KRISTEN PLIKT å delta i krigshandlinger. Historien bektrefter da også at kirkene har oppfordret til dette..sikker på bakgrunn av denne trosbekjennelsen...
Men Jesus lærte sine første disipler ikkevold.. Mao en stor forskjell mellom Jesu lære og kirkens..

Disiplene sa...

Hei.

Så ikke at Anonym hadde lagt inn den Augsburgske bekjennelsen # 16 før i dag.

Flott jobbet!