lørdag 12. juli 2014

Jehovas alter dekkes med tårer

Du som har fulgt med, vet at vi kommenterer Profetien Malaki. Denne fantastiske dagsaktuelle profet er vel verd å studere i detalj. Hvorfor? Når vi leser Malaki  blir vi oppmuntret, trøstet og formant (1.Kor.14:3). Dessuten blir vi istandsatt til all god gjerning (2.Tim.3:16-17) Er denne "andakten" den første du leser, anbefaler vi deg derfor på det aller, aller varmeste å lese fra og med artikkelen "Tankene i Malaki er dagsaktuelle".

Malaki 2:13 forteller oss noe trist. Her forklares det at: "Jehovas alter dekkes med tårer, med gråt og sukk, så han ikke vender seg mot offergaven eller finner behag i noe som helst fra deres hånd".

Hvorfor i alle dager reagerer Jehova såpass sterkt?

Den siste del av kapittel 2 gir oss svaret:

1)"Dere holdt dere ikke etter mine veier" (v.9). Enda en gang ser vi at vi ikke kan dyrke Gud slik vi finner det for godt. Milliarder av mennesker ser fremdeles ikke denne sannhet. Som presteskapet mener de oppriktig at de tjener Gud, men Gud sier "Dere tretter Jehova med deres ord. Og dere har sagt: På hvilken måte har vi trettet ham? Jo, ved å si: Enhver som handler ondt er god i Jehovas øyne og i slike har han funnet behag".  Det å være godkjent i Jehovas øyne innebærer altså ikke bare at man "tar i mot Jesus", men at man "tar i mot Jesus" og viser denne troen ved å være lydig (1.Joh.2:3-5). Er kristenheten like bevisst på dette som Presteskapet ble? Nei. Når vi går fra hus til hus møter vi uttalelige mennesker som hevder de er "Frelst", men samtidig forklarer de oss at de ikke lever med Jesus som Herre.

2)"Juda har tatt en fremmed guds datter i eie som sin brud" (v.11). Jehova elsker alle folkeslag. Det var ikke på grunn av rasisme jødene skulle styre unna de andre folkene. Dette var et åndelig spørsmål. Man skulle ikke gifte seg med mennesker som ikke dyrket Jehova (Les veldig gjerne: Nehemja 13:24-27). Dette fordi at ektefellen kunne dra hjertet vekk fra den sunne og sanne tilbedelse. Er kristenheten like bevisst på dette som Presteskapet ble? Nei. Når vi går fra hus til hus møter vi uttalelige mennesker som hevder de er "Frelst", men samtidig forklarer de oss at de ikke lever med Jesus som Herre og Sjef. De mener at det er helt ok å leve sammen med en kjæreste som ikke deler ens tro. Men gjelder ikke Bibelens lære alle de som vil tro?

3)En tredje ting som forårsaket "tårer, gråt og sukk" fra Jehovas side var synet på skilsmisse. "Jehova hater skilsmisse" (v.16), men presteskapet instruerte ikke medlemmene sine i dette emnet. Derfor skilte de seg på ubibelsk grunnlag. Jehova hatet det. Han tålte det ikke. Han "fant derfor ikke behag i noe fra deres hånd". Er kristenheten like bevisst på dette som Presteskapet ble? Nei. Når vi går fra hus til hus møter vi uttalelige mennesker som hevder de er "Frelst", men samtidig forklarer de oss at de ikke lever med Jesus som Herre og sjef. "Vel", sier de, "vi bare vokser fra hverandre og det er ikke slik at vi må være trofaste i ekteskapet dersom Gud skal godkjenne oss". Så feil de kan ta. Når dette er sagt er det selvfølgelig slik at mennesker kan skille seg. Jesus gav noen grunner for en godkjent form for skilsmisse. Det er disse vi skal følge dersom vi skal bli skilt på en rett måte.

4)"Like så den som har dekket sin kledning med vold" (v.16) Jehova hater vold. Vold er nemlig det motsatte av AGAPE-kjærlighet og Gud ER Agape (1.Joh.4:8). Ikke bare hater Jehova vold, men han hater at vi tyr til vold som underholdning også. Er kristenheten like bevisst på dette som Presteskapet ble? Nei. Når vi går fra hus til hus møter vi uttalelige mennesker som hevder de er "Frelst", men samtidig forklarer de oss at de ikke lever med Jesus som Herre og sjef. De synes det er helt nødvendig å delta i Militær virksomhet for ikke å snakke om å se dvd som inneholder vold eller så spille voldelige spill på PC eller via Internett. Har de glemt alvoret i hva Gud sier i Malaki? Er det ikke så nøye for dem? Det var det i så fall ikke for prestene heller og de ble forkastet!

5) "Dere har trettet med meg" (v.17). Hvordan trettet de? Jo ved å si"Enhver som handler ondt er god i Jehovas øyne og i slike har han funnet behag". Har du hørt noe så frekt? Skulle Jehova godkjenne mennesker som bevisst var ulydige og ikke angret? Slettes ikke! Er kristenheten like bevisst på dette som Presteskapet ble? Nei. Når vi går fra hus til hus møter vi uttalelige mennesker som hevder de er  "Frelst", men samtidig forklarer de oss at de ikke lever med Jesus som Herre og sjef. De hevder at en kristen livsstil ikke har noe med evig liv å gjøre. Men er dette bibelsk? 1.Kor.6:9-11 sier faktisk det stikk motsatte. Tullet Paulus når han sa at disse som praktiserer ondt IKKE skulle arve Guds Rike?

Er det noe rart at Jehovas alter er dekket med tårer?





Ingen kommentarer: