mandag 14. juli 2014

Hvem er de nye Levittene om det ikke er jøder?

De sanne troende er de som har Abrahams tro (Gal.3:7-9). Derfor er den jøde som er omskåret på hjertet og ikke på kjød (Rom.2:28-29). Israel hadde snublet over snublesteinen (1.Peter 2:6-8), mens de som ikke søkte å grunnlegge sin egen rettferdighet, men baserte seg isteden på Guds, de oppnådde Guds godkjennelse (Rom.11:7). De som før ikke var Guds folk, de hadde nå blitt nettopp det (1.Pet.2:10)

Hadde Guds løfter slått feil? Nei, sier Paulus "for ikke alle som er israelitter kommer fra det virkelige Israel" (Rom.9:6). Det er altså forskjell på "Israel" og "Israel". Det fysiske Israel blir kalt "Israel etter kjødet" (1.Kor.10:18) og førstegrøden av de som tok i mot Jesus ble kalt "Guds Israel" (Gal.6:16).

Denne førstegrøden av rensede Israelitter fikk nå fullføre hva "Israel etter kjødet" skulle ha gjort. Hva var det de skulle ha gjort? Jo, "Israel etter kjødet" skulle jo være et kongelig presteskap og velsigne resten av nasjonene med kunnskapen om Jehova og Hans vilje (2.Mos.19:5-6, 1.Mos.22:18). Når de nå falt, ble løftet videreført til det gjenopprettede og rensede folket du leser om i Malaki 3:1-3 og 1.Peter 2:9-10.

Førstegrøden blir altså kalt "Et kongelig Presteskap". De skal herske som konger og prester sammen med Jesus Kristus. Når vi ser i Åpenbaringen 5:10 og 20:6 ser vi at denne førstegrøde skal herske over jorden.

Men har du tenkt på at dersom alle var konger og prester, hvem skal de så herske over? Åpenbaringen 14:1-5 sier at denne "førstegrøde" er frikjøpt "Fra menneskene" og "Fra jorden" for å være et presteskap i Himmelen. Ser du hvor mange disse prestene skal være? Riktig. Vers 1 sier at de er 144 000. Det er altså 144000 som skal herske over jorden som åndelige prester og konger.

Er det bare de 144000 åndelige levitter som får evig liv? Selvsagt ikke. De skal jo være konger og prester over jorden. På samme måte som de fysiske Levittene betjente Israel og de fra nasjonene som ville konvertere til jødedommen, på samme måte betjener de 144000 de som får evig liv av Jesus på en paradisisk jord. 2.Peter 3:13 sier jo nettopp dette. Det blir en "ny himmel", men det blir også en "ny jord hvor rettferdighet bor".

Ser du nå hvordan Guds hensikt går i oppfyllelse? Gud er ikke avhengig av at folk er lydige. Dersom de ikke ønsker å representere Gud, så slipper de. Gud finner bare noen andre som tar deres plass. Det er det som skjedde med Guds folk. Det kjødelige Israel brøt pakten med Jehova og Jehova tok ut et folk blant hedningene. Et folk for sitt navn (Apg.15:14).

I morgen skal vi se at Malaki 3:1-3 fikk en oppfyllelse i årene 30-33 og enda en i våre dager.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hvordan vet Jehovas vitner de er åndsavlet og skal være prester?

Disiplene sa...

Hei.

Slik vi forstår Bibelen er det Guds Ånd som må legge dette ned som en overbevisning i den det gjelder.
(Romerne 8:16)

For oss spiller det ingen rolle om en person er salvet til en prest eller ikke. Det vil jo vise seg først under 1000 års riket om han/hun er det eller ei :-) (Åp.20:4,20:6)

Anonym sa...

Er det slik som matteus 3,16. 1.johannes 5,8?