mandag 21. juli 2014

Det vakreste Jehova vet

Vel, vi skal vel ikke påberope oss å vite hva det er som Jehova synes er det aller vakreste, men ut i fra Bibelen kan vi konstatere at han elsker å se at mennesker viser oppriktig anger.

Har du tenkt på at Jehova faktisk feller dommer over folkeslag og enkeltindivid, men trekker tilbake selve dommen når han ser at menneskene viser anger?

La meg vise deg noen bibelske eksempler: Tenk på David. Han drev hor med Bathseba og drepte Bathsebas mann. Likevel ble David, etter å ha vist oppriktig anger, kalt "en mann etter Guds hjerte" (Apg.13:22) Tenk også på Ninive. Byen fikk dommen avsagt av Jona. Likevel så Jehova byens anger og sparte dem alle (Jona 1-3). For ikke å snakke om Paulus, en religiøs massemorder, som på tross av hva han hadde gjort mot Jesu disipler fikk Guds gunst og ble en Apostel. En Apostel som skrev hele 13 brev som ble en del av den kristne Bibel. Alt dette ene og alene fordi han tok i mot Guds ufortjente godhet, angret og vendte om fra sin tidligere ferd.

Jehova elsker beviselig anger. Han blir myk om hjertet. Den dommen som er forutsagt over de onde blir annullert så fort de angrer og vender om. Tenk hvilken god og barmhjertig Gud vi har (Salme 86:15). Setter du pris på det?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja takk og lov for at Jesus har forsonet oss med Gud i himmelen, ved Hans offer på golgata kors, og gitt oss sin Hellige Ånd.

ta vare på den fagre skatt som er bedrodd deg, ved den Hellige Ånd som bor i oss. 2. Tim 1:14