fredag 11. juli 2014

Hvems bæsj kastet Jehova i ansiktet på prestene?

”Jeg vi spre møkk i deres ansikter” sier Jehova til Prestene  (Malaki 2:3). Når vi vet at Jehova ikke bæsjer, er det på sin plass å spørre ”hvems bæsj kastet Jehova”? Jehova svarer selv i samme verset: ”møkk fra deres høytider”.

Joda, det høres litt rart ut, men det Jehova sier er at Presteskapets høytider er som bæsj for ham. Bæsj som smøres ut over ansiktet til prestene. De verken lukter rent, ser rene ut eller formidler renhet. Like fullt trodde de at de fulgte Jehova.

Høytidene var nemlig oppblandet med annen religion. Akkurat som Julen er for oss. Eller Halloween, Lucia, Påsken eller ST.Hans, for den delen. I Guds øyne var slike høytider som ikke Jehova selv hadde innstiftet, som bæsj. Bæsj som Gud selv ønsket å smøre ut over ansiktet på alle de som praktiserte dem og samtidig sa at de trodde på Gud. (Les gjerne: 2.Kong.17:32-34)

Malaki 2:7 sier videre noe interessant. Jehova forklarer for Prestene deres egentlige oppgave. Han sier: ”for en Prests lepper bør bevare kunnskap, og loven bør folk søke fra hans munn, for han er jo hærstyrkenes Jehovas sendebud – MEN DERE – dere har veket av fra veien. Dere har fått mange til å snuble”.

Er det ikke slik i dag også? Mange prester og predikanter har blitt liberale, usunne,  pengekjære, egotrippere og suspekte? De representerer ikke lenger den sunne, sanne og frukt-produserende religionen. Det de isteden gir folket er en rekke høytider, høytider verken Gud eller Guds sanne og rene religion står bak.

Jehova sier derfor i Malaki 2:2:”Hvis dere ikke lytter og hvis dere ikke legger dere dette på hjertet at dere skal gi Mitt Navn ære, har hærstyrkenes Jehova sagt, da skal jeg sende forbannelse over dere og deres velsignelser skal jeg forbanne”.


Ser vi nå hvor nidkjær Jehova er for sitt Navn og for at det skal være rent og hellig ved hjelp av vår rene og helhjertede tilbedelse?   Er vi klare for å få bort bæsjen av ansiktet og isteden dyrke Gud slik Han vil? (1.Joh.2:17, Matt.7:21)

Ingen kommentarer: