lørdag 5. juli 2014

Barn - en dyrebar gave fra Jehova

Jehova befalte menneskene i 1.Mosebok 1:28: "Vær fruktbare. Fyll jorden. Bli mange". For å kunne oppfylle Guds vilje er menneskene nødt til å reprodusere seg selv. Barn er altså en velsignelse fra Gud.   Å få barn er Guds vilje.

Barna er det viktigste og det mest dyrebare vi foreldre har. Vi forstår Jehovas enorme kjærlighet til verden når Bibelen sier at Gud elsket verden så høyt at han gav sin Sønn. Det å ofre sin sønn er det største offer en person kan gi. Større enn å ofre seg selv. Er du en forelder, vet du at det jeg skriver er sant. Du har garantert ofret deg du også. Ikke livet, men tid, krefter, penger, bønner, slit og tårer. Du skal ha ros. Du har virkelig gjort Jehovas vilje.

Fryd deg over ethvert liv som blir født. Fryd deg over barna dine. Glem ikke at de er det beste du har i livet. Det er ikke sikkert barna dine er født uten skavanker. Det er ikke din feil, snarere Adams. Slik er det på denne siden av Harmageddon. Heldigvis kan du se frem til at Paradiset snart er her og at barnet ditt, om det er skadet, vil bli frisk og fin slik Guds opprinnelige hensikt var. Snart skal dere leve sammen uten noen som helst bekymring. Det er en stor trøst.

Før Harmageddon har vi et enormt ansvar. Vi skal "lære den unge den vei han skal gå" (Ord.22:6). Også dette er vanskelig og krever offer. Sett gjerne av tid til følgende:

a)Sørg for SELV å ha Guds Ord i ditt eget hjerte før du gir det til barnet ditt = 5.Mos.6:6

b)Sett av TID til å lære barnet ditt fra Bibelen = Matt.28:18-20

c)Vis i HANDLING hva det vil si å være en disippel av Jesus  - ikke bare i ord = 1.Joh.3:18

d)Bli ditt barns BESTE VENN og veileder ved å sette av tid, lytte, respektere og gi råd =  Ord.1:8-9

3.Johannes brev vers 4 sier derfor noe viktig. Her sies det: "Jeg har ingen større glede enn å vite at mine barn fortsetter å vandre i Sannheten".  Det å få barn er altså en velsignelse, men det å oppdra dem "i Jehovas tukt og formaning" (Ef.6:4) er om mulig en enda større lykke.


Ingen kommentarer: