torsdag 3. juli 2014

Jehovas Vitner tar feil

Jeg er helt sikker, ja 110% sikker. Jehovas Vitner har tatt feil opp igjennom tiden. Vakttårnet påsto i 1917 at en 40 år høstetid ville utløpe 1918.  Før den tid ville "Jesu brud" være opprykket til Himmelen i 1914. Frem til 1929 trodde Jehovas Vitner at Israel fortsatt var Guds utvalgte folk og helt frem til 1926 feiret vitnene den hedenske skikken Jul. Noe av den mest uhyggelige villfarelsen var persondyrkingen. Mange Vitner trodde alt sto og falt med personen Charels Taze Russel og forlot menigheten når han døde. Jehovas Vitner har tatt feil. Grundig feil. Ingen tvil ´what so ever´...

Tenk deg at du lever under Noahs tid. Du er faktisk naboen til Noah. Du har sett ham sint. Du har sett ham glad. Du har sett ham gjøre rett. Du har sett ham handle feilaktig. Nå går han rundt og maser om at "syndefloden vil komme". Enda verre er det at dette har gått til hodet på mannen. Nå bygger han verdens største båt i tillegg. Er det mulig. Hvor lurt går det an å bli?

Forakten stilnet når de første dråpene kom. Da kom panikken. Noah hadde rett til tross for sine feil, mangler og brister. Sett historien i bakspeilet var det bokstavelig talt livsviktig å ha lyttet til Noah og gjort som han sa. Av alle mennesker på jorden var det bare 8 som så forbi Noahs personlighet og trodde budskapet han forkynte.

Tenk deg at du levde på disiplenes tid. Plutselig sprang 12 surrehuer rundt å fortalte om at Israels Gud hadde forkastet nasjonen. Templet gjaldt ikke lenger. Ofringene var avskaffet , presteskapet like så. Du kjente både Peter, Jakob og Johannes, for ikke å snakke om "seloten" og "tordensønnene". Du kjente de fra barnsbein av og visste at de var noen tullete, ulærde fiskere som ikke gikk av veien for å overdrive. Nei, slikt sprøyt ville du ikke engang låne øret ditt til...

Forakten ble snudd til fortvilelse i år 70. Det disse tullebukkene hadde snakket om gikk i oppfyllelse. Josefus sier at over 1,2 millioner jøder ble slaktet innenfor Jerusalems murer. Til tross for feil, mangler og personlige "issues" hos noen av disiplene burde man altså ha hørt på dem istedenfor å dømme de nord og ned.

Malaki 3:1-2 forteller at Paktens Sendebud skal lutre og rense sine åndelige levitter. Hva betyr det? Det betyr at de åndelige levittene VAR I BEHOV AV Å BLI RENSET. Helt rett. Men hvordan ser vi på dette? Sier vi: "Dere var ikke åndelige levitter. Dere behøver å bli renset" Det er i så fall uklokt. Vi må se at de ER åndelige levitter og at de behøvde å bli renset.

Matt.13:24-30 forteller at Ugress og Hvete skal vokse opp sammen helt inntil høsttiden. I Høstetiden vil ugresset bli luket bort fra hveten og tilbake står en ren menighet. Når vi ser Jehovas Vitners menighet i lyset av dette bakspeilet ser vi at det er nettopp dette som har skjedd. Forakten, vantroen og kritikken stilner plutselig når vi ser at Jesu menighet fungerer globalt helt ned til minste detalj.

Det er alltid lett å være etterpåklok. Heldig vis har vi fortsatt en kort tid igjen på å være dette. La oss benytte oss av at vi har tid igjen til å være etterpåkloke. Joda, Jehovas Vitner hadde en del feil. Både teologiske, praktiske og sosiale. Like fult fikk de "flyet på vingene" og "flyet flyr i beste velgående", ja det har flydd nå non-stop i ca 100 år. Over 8 millioner sitter nå i flyet og ca 20 millioner står i kø for å være med. Dersom du er redd for at flyet ikke skal holde må du gjerne sjekke det ut. Det er det som er så bra med Jehovas Vitner. De har det ikke i kjeften. De kan vise deg noe du kan ta og føle på (1.Joh.1:1-4)

Se for deg at en Chihuahua og en Rotte føder samtidig. Avkommet som kommer utav de to mødrene ser du ikke forskjell på. De er helt like. Først etter en uke vil du se at den ene vokser frem til å bli en hund og den andre fortsatt er en Rotte. Vekstprosessen var nødvendig for å skille mellom rotte og hund.

I en tid da kirkesamfunnene kollapser åndelig, økonomisk og moralsk står hveten tilbake i åkeren. Life-Coachere underviser ikke Bibelen, men klør folk i øret. Prester tør ikke ta opp Bibelens moral for ikke å støte medlemmer bort. Pastorer tillater mer og mer verdens ånd for at ikke ungdommene skal gå andre steder. Ugresset er buntet sammen og alle kan nå skille mellom ugress og hvete.

En dag stilner forakten. En dag innser man at det man trodde var det glade vannvidd ikke var det. En En dag ser man at Harmageddon vil komme og at det kun er de som gjorde Guds vilje som ble stående (1.Joh.2:17)

La den som har ører høre hva ånden har å si...


3 kommentarer:

Anonym sa...

interessant dette med høsten, det er jo tusenvis av nye som forsyner seg på minnehøytiden. Hvorfor sår Menneskesønnen god sæd når høsten pågår?

Matteus 13:37-43

Disiplene sa...

Hei,

Det har ikke du og jeg noe med. Det får Høstens Herre selv bestemme, er du ikke enig?

I mellomtiden kan jo vi begge gjøre Guds vilje så lenge (1.Joh.2:17)

Anonym sa...

jo er enig:)