onsdag 23. juli 2014

Hvor er du Gud???????????

Det er mange som har stilt seg dette spørsmålet. Spesielt når de har opplevd kriser. Hvor er Han? Hvordan trøster Han? Hvorfor griper Han ikke inn?

Vi har tatt opp og besvart slike spørsmålstillinger før på denne bloggen. Målet med denne artikkelen er ikke å besvare den teologiske siden av saken (Noe som forøvrig er kjempe viktig å få forklart. Vakttårnet denne måneden (Juli 2014) gir en god teologisk forklaring på dette. Våkn Opp! (også Juli 2014) tar opp hvordan vi skal takle kriser og boken "Hva er det Bibelen egentlig lærer" går i dypheten på disse spørsmålene i kapittel 11. Alt dette kan du laste ned gratis på JW.org/no).

Nei, i denne artikkelen vil jeg bare vise deg noe superenkelt. 2.Kor.7:6 sier "Men Gud som trøster dem som er nedslått, trøstet oss ved Titus´nærvær".

La du merke til poenget? Det var ikke at Gud trøster. Det vet vi fra før. Nei, poenget var at han trøstet ved hjelp av Titus´nærvær!

Det var altså det at Titus bare var fysisk tilstede som gjorde at mennesker ble trøstet av Gud.

Ikke se ned på deg selv. Ikke tro at du ikke er god nok til å hjelpe andre. Ikke føl at du ikke strekker til. Mange ganger er det bare nok at du er FYSISK tilstede hos den som behøver trøst. Om du ikke har mulighet til å være der fysisk kan du kanskje ta en telefon eller sende en sms?

I dag oppmuntrer jeg deg til å være "Guds trøst til andre" ved simpelt hen bare å være tilstede.


Ingen kommentarer: