mandag 28. juli 2014

Ufortjent godhet - Paulus hovedpoeng

Mange tror at Paulus kun underviste om Guds Rike. Det står jo tross alt i Apg.28:30-31 at han i 2 år talte og underviste om Guds Rike. At Paulus underviste om Guds Rike er helt rett observert.

Men Paulus underviste faktisk om noe mer. I Apg.20:24 sier han at han har fått et livskall om å vitne om "Guds ufortjente godhet". Han aktet faktisk ikke sitt eget liv et ord verdt dersom han ikke fikk vitnet om "Guds ufortjente godhet". Dette betyr at Paulus satt "Guds ufortjente godhet" HØYERE enn sitt seget liv.  Som Kristi Apostel satt han altså temaet "Guds ufortjente godhet" på førsteplassen. Har du tenkt over det? Forstår du viktigheten av dette faktum?

Spørsmålet melder seg: Hvorfor gjorde Paulus dette? Var det virkelig nødvendig å undervise om "Guds ufortjente godhet"? Og når det gjelder oss; Er det i det hele tatt vits i å forstå temaet "ufortjent godhet" slik Paulus gjorde det? Tenk over dette: Ufortjent godhet fra Gud har en overnaturlig kraft i seg. I 2.Tim.2:1 sies det at vi får denne overnaturlige kraften dersom vi forstår den ufortjente godhet som er gitt oss i Kristus Jesus.  Hmmmmm....Dette er altså viktig:

Dersom vi forstår "Guds ufortjente godhet" ´vinner vi oss kraft´ sier Paulus i 2.Tim.2:1. Hva da kraft? Jo, kraft til å fungere som et av Jehovas Vitner i hverdagen. Det er altså helt livsavgjørende at vi forstår kraften i "Guds ufortjente godhet" slik Paulus gjorde det. Denne kraften var noe eksternt. En kraft utenfor Paulus som istandsatte ham på en slik måte at han selv slapp å streve.

I 1.Kor.15:10 viser Paulus oss hvordan han forstår kraften i "Guds ufortjente godhet". Her forklarer han at han "har strevd mer enn alle de andre". Men etter å ha nevnt at han personlig har strevd mer enn alle andre sier han: "vel, det er selvfølgelig ikke jeg som har strevd, men Guds ufortjente godhet som er med meg".  For Paulus var "Guds ufortjente godhet" en kraft som fikk ham til å ville og til å virke til Guds behag (Filipperne 2:12-13)

Men hvor sentralt i Paulus forkynnelse var temaet "ufortjent godhet"?

Dette er et interessant spørsmål. Dersom du ser i SAMTLIGE brev fra Paulus vil du se at i de første kapitlene ber han om at menighetene skal få en forståelse av Guds ufortjente godhet. Versene:

1) Romerne 1:7,
2)1.Kor.1:3
3) 2.Kor.1:2
4)Gal.:1:3
5) Ef.1:2
6) Fil.1:2
7)Kol.1:2
8)1.Tess.1:1
9) 2.Tess.1:2
10) 1.Tim.1:2
11) 2.Tim.1:2
12)Titus 1:4
13) Filemon 1:3
14) Hebr.4:16

sier oss nemlig ett og det samme, nemlig at menighetene skal få "ufortjent godhet fra Gud" slik at de kan vokse i åndelig modenhet. Det er altså "Guds ufortjente godhet" som får de lokale kristne menighetene til å ville og til å virke til Guds gode behag (Filipperne.2:12-13)

Dersom du har et ønske å vokse i åndelig modenhet kan heller ikke du hoppe over temaet "Guds ufortjente godhet".  Slå opp 2.Tim.2:1 og de 14 versene ovenfor og du vil se at den eneste muligheten for åndelig vekst er "Guds ufortjente godet" (Titus 2:11-12)

Ingen kommentarer: