onsdag 9. juli 2014

Mitt Navn skal bli stort blant Nasjonene!

I går så vi at Presteskapet, til tross for at Jehova hadde gjenopprettet den sanne religionen, var frafalne. De syntes det ikke var så nøye hvordan de ofret til Gud. Siden de ikke dyrket Gud på Hans måte, godtok ikke Gud Presteskapet.

I dag skal vi fortsette å se på noen punkter fra Malkaki. Kapittel 1 vers 11 sier noe interessant (vi avsluttet jo i vers 10 i går). Her sies det: "For fra Solens oppgang til dens nedgang skal mitt Navn bli stort blant Nasjonene, og på hvert sted skal offerrøyk bli frembrakt, vil en gave bli frembåret for mitt Navn, ja en ren gave, for mitt Navn skal bli stort blant Nasjonene, har hærstyrkenes Jehova sagt".

Ser du det interessante her?

For det første gjelder profetien våre dager. Hvordan kan vi si det? Jo, verset sa: "Fra Solens oppgang til dens nedgang skal navnet Jehova bli kjent for Nasjonene" hvilket innebærer at Navnet Jehova skal bli kjent fra Øst til Vest. Med andre ord skal alle nasjoner, ikke bare Egypt, Babylonia og Assyria lære at Guds navn er Jehova.

Har dette skjedd i våre dager? Ja det har det! Guds Navn bæres av Guds folk (Apg.15:14). Jehovas Vitner har forkynt at Guds Navn er Jehova fra hus til hus i over 239 land og øysamfunn. Nettsidene deres kan leses på 620 språk. For en mektig oppfyllelse av profetien!

For det andre er det slik at verset at "på hvert sted skal offerrøyk bli frembrakt". Altså gjaldt dette ikke det gamle Israel. Det gjelder vår tid. På hvert sted av de 239 land og øysamfunnene har Jehova sin Menighet. Over 111000 menigheter finnes med ca 20 millioner besøkene som "frembærer offerrøyk".

Den siste tanken i verset er om mulig den viktigste. "Mitt Navn skal bli stort blant Nasjonene". Hvorfor? Fordi: "En ren gave for Jehovas Navn" skulle bli frembåret. Denne rene gave gjorde slik at Nasjonene fikk forståelse av at Jehova har et stort navn.

Hvor viktig det er at Jehovas Vitner gjør stikk motsatt av det frafalne Presteskapet! Prestene ble jo ansett av Gud som frafalne fordi de foraktet Guds Navn ved å dyrke Gud på sin egen måte. Til tross for at Jehovas Vitner blir ansett som "Flisespikkere", "Fariseere", "Kverulanter" og "Alt for opptatt av detaljer", ja så er det nettopp av DEN anledning Jehova godkjenner oss. Hvorfor? Fordi våre ofre er rene. De er basert på Guds standard og ikke vår egen. (Lukas 16:10)

Ved å fortsette ved å ha rene menigheter som ofrer ren offerrøyk vil Navnet bli stort og bli helliggjort. Hvilket privilegium det er å få kunne være med på dette!


Ingen kommentarer: