fredag 18. juli 2014

Den globale dommen over de ulydige er snart her!

Det er altså derfor Jehovas Vitner går ut. Fra hus til hus fra dør til dør letes det med lykt og lupe etter det folket som Malaki 3:16 snakket om. Det folket som ”fryktet Jehova og talte enhver med sin neste”.  Men hvorfor er det så viktig å finne dem?

Kapittel 4 vers 1 i Malaki gir oss svaret. ”For se, dagen kommer, den brenner som en ovn, og alle de overmodige og alle de onde skal bli som halmstrå. Og dagen som kommer skal visselig sette dem i brann og fortære dem, har hærstyrkenes Jehova sagt. `Den lar verken rot eller gren bli igjen av dem´. 

Det vil altså komme en dom. En dom over alle de som ikke ”aktet på Navnet”. En dom som tilintetgjør fullstendig slik at de ulydige blir som aske under de rettferdiges føtter (Malaki 4:3). Denne dommen fikk Jødene smake i år 70 (Matt.23:34-36). En tilintetgjørelse så sterk at Jesus sa den var uten sidestykke (Matt.24:21).

Men var profetien i Malaki 4 til jødene alene? Ble den fullt ut oppfylt i år 70? Nei. Bibelen snakker nemlig om et globalt Harmageddon. Hvordan vet vi det? Vel, det er en rekke bibelvers som forteller oss dette. Blant annet sies det i Matteus 24:30 at ”Alle stammene på jorden skal slå seg selv i jammer” og 25:32 : ”Alle nasjonene skal stilles fremfor ham” for å bli dømt.  Dessuten forklarer Åpenbaringen 16:14 at det ikke bare er jødene, men ”kongene på hele den bebodde jord” som blir samlet til Krigen på Guds Den Allmektiges store Vredes Dag.

Jehovas Vitners hus til hus forkynnelse er rett og slett en gigantisk global lete aksjon. Hvem leter vi etter? Vi leter etter de som ”sukker og jamrer seg over alle de vederstyggelighetene som blir gjort i deres midte” (Esekiel 9:4). Vi leter etter de som ”er rettferdig innstilt til liv” og som i følge Jesus er ”verdige til det” (Lukas 20:35, Matt.22:8). Vi leter etter alle de som vil forlate Babylon den Store, all falsk religions mor (Åp.18:4).

Hva som skjer med disse lydhøre menneskene skal vi se på i den avsluttende artikkelen i ”andakt serien” om Profeten Malaki.

Ingen kommentarer: