tirsdag 29. juli 2014

Min bror Islamisten

I kveld så jeg dokumentaren "Min bror Islamisten" på NRK.  Robb filmet halvbroren sin Rich og dokumenterte hans liv som islamist. Det hele endte med at Rich planla terror, ble tatt av politet og fikk 6 år i Engelsk fengsel.

Jehovas Vitner blir også fengslet verden over. Hvorfor? Fordi de NEKTER å delta i noen som helst militær virksomhet. Hvilken kontrast. Islamistene blir fengslet for at de vil drepe Kuffar (de vantro), mens Jehovas Vitner fengsles fordi de IKKE vil drepe eller skade noen.

Jesus Kristus er et trofast Jehovas Vitne. Åpenbaringen 3:14 kaller ham jo det. Han lærte oss Guds veier i sannhet (Matt.22:16). Han sa blant annet at vi skulle elske fiendene våre og be for de som forfølger oss (Matt.5:44). Han sa at vi skulle gjøre godt mot de som hatet oss (Luk.6:27) og velsigne de som forbannet oss (Lukas 6:28). Ja, slik vi ville at andre skulle gjøre mot oss, det skulle vi gjøre mot dem (Luk.6:31).

Jehovas Vitner tar Jesus på ordet (Luk.6:46, Jak.1:22). Deres tro vises i praktisk handling (Jak.2:22,26). Det er derfor de heller vil sone i fengsel enn å delta i militær virksomhet (Jesaja 2:4). For en fantastisk lojalitet mot Kristus. Jehovas Vitner burde jo hatt fredsprisen forlengst.

Hvordan stiller ditt kirkesamfunn seg til å gå i militæret? Følger de konsekvent Jesu lære her? Joh.15:14

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mange kristne er nok ikke klar over at de Lutherske kirkesamfunn har en offisiell lære om dette slik det kommer frem i trosbekjennelsen som Luther var med å utforme:Den Augsburgske bekjennelse.
I artikkel 16 i denne trosbekjennelsen står det blant annet; "....det er en kristen plikt å......gjøre krigstjeneste..."
Videre fremkommer det at bekjennelsen fordømmer dem som ikke vil godta dette...

Benenkelig mener jeg, for Kristus lærte jo ikkevold.

Disiplene sa...

Dette visste vi ikke. -Takk for infoen!!!!

Og ja, det er svært betenkelig...

Disiplene sa...

Her sakset vi ut # 16 av Augstana

ARTIKKEL 16.
Om de borgerlige forhold lærer de at de lovlige, borgerlige ordninger er Guds gode gjerninger, og at de kristne har lov til å inneha øvrighetsstillinger, utøve dommerembete, dømme i saker etter de keiserlige og andre gjeldende lover, felle dødsdommer etter lov og rett, føre krig ifølge retten, gjøre militærtjeneste, gjøre forretninger etter loven, beholde egen eiendom, avlegge ed når øvrigheten forlanger det, samt inngå ekteskap.


De forkaster gjendøperne, som forbyr de kristne å røkte disse borgerlige kallsplikter. De forkaster også dem som ikke setter den evangeliske fullkommenhet i gudsfrykt og tro, men i å forlate de borgerlige plikter; ti evangeliet lærer en evig hjertets rettferdighet; men samtidig opphever det ikke borgersamfunn eller hjem, men krever uten avslag at man skal bevare dem som Guds ordninger og øve kjærlighet i sådanne ordninger. Derfor er de kristne nødvendigvis pliktige til å adlyde sine øvrigheter og loven, unntagen hvis de befaler å synde; ti da skal de adlyde Gud mere enn mennesker. Apg 5, 29.