tirsdag 15. juli 2014

En profeti som Jesus la 470 år frem i tid

Hvorfor behøvde Gud ved Jesus lutre sitt presteskap? Ikke var det fordi han var fornøyd med dem. Det var jo stikk motsatt. Han var IKKE fornøyd (2:1-2). Hvorfor? De fant på sin egen religion ved at de dyrket Jehova slik de selv anså for godt både angående teologiske læresetninger og praksis (2:17).  Dette diskvalifiserte dem fra å være Guds kanal (2:7-8).

Når vi kommer til kapittel 3 ser vi altså at Gud ved Jesus renser og lutrer Levittene. Når skjedde det? 3:1 sier ”Se, jeg sender mitt sende bud og han skal rydde vei for meg”. Jesus Kristus som sto frem for Israel ca 470 år senere sa at dette sendebudet var Døperen Johannes (Matt.11:10-14). Den Sanne Herre som jødene søkte og som kom i sitt tempel er Jehova (Habakkuk 2:20), men hvem var Paktens Engel? (Gresk: ”Angelos” som betyr sendebud)

Jehova kom ikke selv ned på jorden i sitt tempel. Han sendte sin representant. Paktens sendebud, Jesus Kristus, inspiserte det jordiske templet.  Johannes 2:13-16 forteller om at når Jesus inspiserte Templet renset han det da det hadde gått fra å være et bønnens hus til en markedsplass, ja en røverhule (Mark.11:15-18). Vi må så spørre oss; lot jødene og Levittene seg lutre?

I Lukas 3:3-8 forklarer Jesus at jødene vil bli kuttet av Guds tre dersom de ikke bærer frukt. Han kom til sine engen, men hans egne tok ikke i mot ham (Joh.1:11). Jødene forsto ikke at de ble inspisert og Lukas 19:44 ble en realitet (Les gjerne dette bibelverset 2-3 ganger).

Spørsmålet lød altså : ”Hvem vil utholde den dagen han kommer. Hvem vil stå når han viser seg”. Malaki 3:2 hadde fått sitt svar: Johannes døperen kom, forberedte og ryddet vei. Gud ved Jesus Kristus, Den Nye Pakts sendebud, renset og lutret. Men bare en svært liten rest valgte å bli renset (Romerne 9:27, 11:4-5).


Slik var altså starten på den rensede og gjenopprettede religion. Men Jesus forklarte mer om rensings og lutrings prosessen. I en lignelse i Matteus 13 kaster han lys over våre egne dager. I morgen skal du få høre mer om denne livsviktige sannhet…  

Ingen kommentarer: