søndag 13. juli 2014

Gode nyheter: Prestene skal igjen frembære godkjente offergaver!

Skal dette ingen ende ta?  Jehovas alter ble fylt av tårer, sorg og sukk. Jehova nektet å ta i mot noe som helst fra dette frafalne folket og dets prester. Jo! Det finnes gode nyheter: De skal igjen bli i sannhet slike som frembringer offergaver i rettferdighet. Jehova vil igjen godta deres offer! (Malaki 3:3-4).

Skjedde dette med jødene? Nei. Historien viser oss at dette faktisk ALDRI har skjedd med det jødiske folket. Dessverre for jødene gikk det fra vondt til verre og når Jesus kom, ville de ikke ta i mot "Paktens sendebud" (3:1) og Guds vrede kom over Jødene (Joh.3:36). Hva ble resultatet? Vel, når man ikke tok i mot sin egen Konge var Jehovas dom endelig. Matt 21:43 sier Jesus: "Guds Rike skal bli tatt fra dere og gitt til en annen nasjon. En nasjon som bærer Rikets frukt".

Har profetien slått feil? Ble ikke Levittiske prestedømmet gjenopprettet slik at de igjen ble godkjente? Både jo og nei. Nei dersom man trodde at det FYSISKE Israel skulle bli godkjent. JA dersom man tror Det Nye Testamentets tolkning av tekstene.

Paulus sier det på denne måten: "Jødene har drept Herren Jesus og Profetene og de har forfulgt oss. Og de behager ikke Gud og er i mot alle menneskers interesseridet de forsøker å hindre oss i å tale til folk av nasjonene så disse kan bli frelst med den følge av at de alltid fyller sine synders mål. Men Hans (Guds) vrede har til slutt kommet over dem".

Apostelen Peter sier isteden til Jesus-troende ikke-jøder: "Men DERE er en utvalgt slekt. Et kongelig presteskap. En hellig nasjon. Et folk til spesielle eiendom....For én gang var dere IKKE et folk, men er dere blitt Guds folk" (1:Peter.2:9:10).

Presteskapet var igjen blitt renset. De var nå godkjente i Guds øyne. Den rene tilbedelse var gjenopprettet. Det var bare det at Staten Israel og det fysiske Levittiske Prestedømme ikke lenger var Guds godkjente kanal for Sannhet.

Men hvordan hadde dette skjedd? Hvem var nå Levitter? Det skal vi se på i morgendagens artikkel.

Ingen kommentarer: