mandag 7. juli 2014

Tankene i Malaki er dagsaktuelle

Malaki? Hva eller hvem eller hvor er Malaki? Ja, det er ikke så enkelt med disse småprofetene. Malaki var en av Guds Profeter som skrev bare 4 kapitler. Men til tross for at han var en av de 12 "småprofetene" hadde han en mektig profetisk tjeneste. Tjenesten var fullført ca 443 f.v.t og Malaki profeterte i Jerusalem.

Gjennom Malaki forteller Jehova oss noen svært, svært dagsaktuelle poeng. Poeng som er livsviktig for oss å få med oss. La meg vise deg noen poeng noen dager fremover.

Poeng 1: "Jeg har elsket dere, har Jehova sagt" (1:2). Jehova elsker sitt folk. Han elsket de så mye at han befridde de fra et Babylonsk fangenskap og gjenopprettet en sann og ren tilbedelse. Like vel spør Jødene "På hvilken måte har du elsket oss". Jehova svarer med å vise til at Edomittene ikke er gjenopprettet, mens Jødene er det. Dette er beviset for at Gud elsker og Gud er med.

På samme måte er det i dag. Guds folk er befridd fra Babylon. Den sanne religionen er igjen blitt gjenopprettet (Joh.4:23-24, Joh.17:17, Joh.8:31-32). Dette er én av sidene ved Guds Kjærlighet til oss. Setter vi pris på den?

Hvilke trekk ved den sanne tilbedelse setter du mest pris på?
1) Å vite at Gud er 1 person og ikke 3?
2) Å ha blitt befridd fra frykten for å havne i et brennende helvete?
3) Å komme til en menighet som alltid er moralsk og åndelig ren?
4) Å ikke lenger bil manipulert av pengekjære og egosentrerte pastorer?
5)Å ha venner du på dypet kan stole på?

Vel, vi kunne ramse opp sikkert hundre årsaker til, men setter vi pris på dem? At Gud har gjenopprettet sitt folk og sin religion er et fantastisk trekk ved Guds kjærlighet til oss.

I morgen skal vi ta for oss et litt mindre kult poeng...

Ingen kommentarer: