lørdag 23. august 2014

Dersom Jehovas Vitner kommer til Helvetet, hvorfor ikke hjelpe dem?

Vi har snakket om dette før, men i dag opplevde vi for N´te gang at Pinsevenner nekter å snakke med oss. Forløpet til historien var slik: Vi hadde besøkt vedkommende flere ganger, snakket hyggelig og beboeren hadde tatt i mot Vakttårnet og Våkn Opp i flere måneder. Før sommeren ønsket vi å stille noen spørsmål til vedkommende hvorfor pinsevennene trodde som de trodde. Dette gjorde vi i skriftlig form både til beboer og til hans pastor. Vi ventet i spenning på svaret.

Spørsmålene var hentet ut i fra Pinsevennenes egen hjemmeside. Her hadde de forklart hva de trodde på og da dette var en offentlig bekjennelse over hvilke doktriner de bekjente seg til, følte vi at vi ikke tråkket på noens tær når vi da stilte noen spørsmål til disse offisielle læresetningene.

I dag fikk vi en sms. I denne sto det at vi ikke lenger var velkomne og at informasjon fra oss heller ikke var ønskelig. Dette var selvfølgelig helt ok. Det er religionsfrihet i Norge. Vi svarte høflig at vi forsto dette og respekterte dette, men at det hadde vært ønskelig å få svar på spørsmålene vi hadde stilt, siden spørsmålene var frelsesavgjørende. Fikk vi svar? ......NOPE......

Vi har en oppfordring til Pinsevennene. Dersom dere vedkjenner dere noe og skriver dette på nett i bekjennelsesform, ja da må dere være "menn nok" til å stå for dette også. Dersom dere mener at Jehovas Vitner tar feil må dere være "menn nok" til å motbevise dette ut i fra Bibelen.

Dersom Jehovas Vitner kommer til Helvetet, hvorfor ikke hjelpe dem? Vi vil mer enn gjerne studere bibelen med dere. Det som forundrer oss er at dere aldri vil... Dere som er så fylt av Ånden. Dere som har kraften. Dere som har sannheten og smakt ånd og liv fra Herren. Dere som har sett tegn, under og mirakler. Dere som hører profetier hvert møte med tungetale og tydning. Dere som faller i bakken og rister under Guds kraft. Kunne dere ikke i det minste bruke litt tid på å befri mennesker som oss, mennesker som bare vil holde seg til bibelen?

Eller er det slik at dere rett og slett ikke har sannheten og at dere er redde for å få dette frem i lyset?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Du har jo selv vært karismatiker, og gått i trosbevegelsen. Du burde jo forstå tankegangen her????Eller har du så lett for å glemme???????????..Mange er redde for at dere ligger under for en demomisk åndsmakt . En demonisk vranglære.Enkelte ganger så må man jo nesten lure slik som jehovas vitner til stadighet vil styre mennesker .

Anonym sa...

Interessant problemstilling du reiser! For har pinsevennene sannheten..så har de jo intet å frykte ved å snakke med andre om den.
Ikke minst skulle de, dersom de VIRKELIG mener å ha funnet den, være interessert i alle andre menneskers frelse, ikke minst skulle man tro, med dem som tar seg bry med å komme på deres dør for å snakke om bibelens budskap??

Helvetestro??...Blind bokstavtro ser ut til å skjule for pinsevennene at de fortsetter å spre et groteskt og vanærende budskap om Gud som om Han var universets største sadist...
Helveteslæren er et alvorlig og feilaktig budskap som er totalt uforenlig med det bibelen ellers forteller om at Gud er Kjærlig,rettferdig,rik på miskunnhet og godhet, barmhjertig, nådig osv...
Dessuten får læren med god grunn, mange oppriktige mennesker til å avvise at det kan finnes en kjærlig Gud som har skapt et slikt "sted". Andre igjen "tror" av redsel for pine i all evighet.

Så beklager pinsevenner, men jeg kommer derfor ikke forbi Matt 7:21-23 når jeg tenker på dette temaet og dets historikk opp gjennom tiden, med skremsel og åndelig undertrykkelse, og som har gitt mange et totalt feil motiv for å tro..
Det hjelper dessuten lite å "reklamere" med påståtte tegn og undre, demonutdrivelser, "slått av ånden"-undre etc...i Jesu Navn..dersom en samtidig vanærer Jesu Far og Gud ved det man lærer og forkynner.
Dessuten kan såkalte "tegn og undre" utmerket godt skje i Jesu navn uten at Jesus eller hans Far står bak i det hele tatt...mao et bedrageri..for Jesus "har aldri kjent" dem i følge skriftstedshenvisningen. Verd å tenke over..

Anonym sa...

håper du har rett vedrørende helvetesteorien..Det hadde jo vært kjempeflott hvis det stemte,men hva med lukas 16:20-31. Snakker hele tiden om lignelser her,men kan vi vite om Jesus egentlig snakket om en åndelig realitet her????????? En skremmende lignelse iallefall. Og du, jeg er dessuten ikke pinsevenn,.så jeg kan ikke snakke på de sine vegne.

Anonym sa...

Lignelsen om Lasarus og rikmannen er nok nettop det: En lignelse, billedsprtåk.
Rikmannen har f.eks tunge, som kunne svales ved en dråpe vann på fingeren til den andre... Ånder har ikke bokstavelige fingre og tunger. Det er trekk vi forbinder med vårt legeme mens vi er i live. Og vanndråpen ville uansett fordunstet i det miljøet som beskrives i bildet, dersom dette var bokstavelig ment...tror du ikke?

Disiplene sa...

Hei Anonym 1

Joda, jeg har vært i den pinsekarismatiske-trosbevegelse i 23 år. Det tar ikke bort faktum om at dersom Pinsevenne trodde de hadde Jesus på sin side, hadde de jo ikke vært redde dersom JV skulle være fulle av demoner. Jesus er jo sterkere enn demonene, ikke sant? Å nakke med oss med Jesus på sin side burde derfor være en trygg opplevelse. De hadde jo ingen ting å frykte dersom den Almektige var med og for og ikke minst inne i dem, ikke sant? Taler de ikke i tunger? Har de ikke kraften? Faktum er nok rett og slett at de verken kan sin bibel ei heller har kjærlighet nok til å sette seg ned med oss for å "hjelpe". Dette skjer gang, på gang, på gang, på gang, på gang...

Anonym 2
Som "gammel ringrev" og Tros-predikant kan jeg "dessverre" ikke være mer enig i hva du sier...Du treffer, etter min mening, spikeren på hodet.

Anonym 3
Se gjerne Torsdag 13.mars 2014 andakten. Lurer på om vi ikke har skrevet en egen andakt om Lukas 16 også. Om ikke skal vi selvfølgelig gjøre det.

Uansett Anonyme - takk for at dere leser og kommenterer. Det er flere hundre som gjør det samme så tankene deres blir lest.

Anonym sa...

Jeg kunne gjerne satt meg ned med deg for å lese,men hvis ikke vi var blitt enige hadde du aldri brydd deg om meg som person lenger.Å be for deg hadde du aldri tillatt. Jeg elsker alle mennesker også mennesker i jehovas vitner. Dere er oppriktige og fine folk..Desto verre om læren er feil.Dette er veldig vondt. Gud elsker dere så høyt.Hvorfor lar du noen høye herrer i amerika som tar imot veileding ifra engler styre ditt liv?disse englene kan jo likevel være demoner.Det er sikkert mange i jehovas vitner som trenger hjelp, men hvordan skal man komme til, når de er fanget i et slikt steinhardt religiøst regime. Det er tydelig at du trives der. Jesus gir frihet glede i den hellige ånd.

Anonym sa...

OG DESSUTEN HVA ER EGENTLIG EN LIGNELSE i denne sammenheng Lukas 16.????

Disiplene sa...

Kjære, vakre, skjønne, oppriktige Anonym.

Nå ble jeg oppriktig lei meg. Hvem har lurt deg til å tro at dersom vi ikke ble enige i å lese bibelen så bryr vi oss ikke om deg som person lenger? Dette er jo rett og slett fakta feil. Jehova elsker alle, uansett tro og legning. Det vil vi også praktisere, ja selv våre fiender vil vi elske (Matt.5:44).

At du skal be for oss er heller ikke noe problem. Det viktigste for oss er at man ber til Faderen i Jesu navn. Ber de til Maria, Allah, Den treenige Gud etc ønsker vi ikke å delta. Å be til Faderen i Jesu navn er derimot noe helt annet. Oppriktige bønner til Far Jehova er jo bare fantastisk.

Ekstra lei meg ble jeg når du har blitt lurt til å tro at vi blir styrt fra noen i USA som hører ett eller annet fra engler. Jehovas Vitner tror bare Bibelen er inspirert fra Gud og selv ikke de som skriver Vakttårnet og Våkn Opp! er inspirert av Gud. Vi tror ikke at noen i menigheten er profeter eller styrt av engler.

Skulle noen uten å angre påstå at de fikk budskap fra engler ville de blitt ekskludert. Vi ser på dette med å få budskap fra engler etter at Gud har gitt oss Bibelen som spiritisme og okkultisme.

Alt det du sier her er altså fundamentalt feil. Du er sikkert oppriktig. Men her tar du altså oppriktig feil. Du må huske at Jehovas Vitner så "kjedelige" at de ikke engang tror at "nådegavene" gjelder i dag. Jehovas Vitner er bare bibelstudenter og alt det de sier er hentet derifra (2.Tim.3:16-17)

Alt jeg har sagt til deg hittil er fakta det er enkelt å kontrollere om stemmer. Spesielt dette med engler og ledelsen i USA. Ethvert styremedlem som ikke holder seg strikt til bibelens Ord blir kastet ut. Et eksempel på dette er Mr.Frantz som satt i styret, men ble ekskludert for en tid tilbake.

Jeg liker at du er oppriktig. Det gjør heller ikke noe at du er frustrert/sint. Ei heller at du har fakta feil. Det viktigste er at du elsker Jesus (det gjør du) og oppriktig ønsker å finne ut hva bibelen egentlig lærer.

Som du sier skaper Jesus sann frihet, men vet du hvordan han gjør det? Les sitatet og svaret på spørsmålet i Johannes 8:31-32

Alt godt ønskes deg!

Anonym sa...

Det du skrev om å ha Jesus på sin side, fikk meg til å tenke på en selvopplevd hendelse for en tid tilbake under arbeid "fra hus til hus" i "ledig distrikt" like ved svenskegrensen:
Under samtale med en elskverdig eldre dame kom det plutselig ut en mann i tredveåra. Han nærmest skjøv damen tilside og stilte seg rett foran meg på trappa, og sa på svensk:
"Jag skulle gjærne frelse er broder, men det går inte, for ni ær jævelens barn!"
I løpet av de få sekundene denne setningen tok, ble mannens lyseblå skjorte gjennomtrukket av svette og helt mørkeblå omtrent over alt. Det var som om svetten sprutet ut av kroppen hans..og så forsvant han inn igjen, like brått som han kom ut.
Jeg rakk ikke å si noe, det var det heller ingen grunn til..men jeg kjente en inderlig varm og god ro senke seg i kroppen min...
Jeg er overbevist at det var åndskrefter tilstede der og da! Jeg er like sikker hvilken side den sanne Jesus var på..

Etter at mannen var forsvunnet sa damen unnskyldende..:
Du skjønner, han er pinsepastor på den andre siden av grensen...
Hun tok imot et blad om Jehovas navn..

Disiplene sa...

Dessverre er dette symptomatisk. Jesus kan umulig være på deres side. Hadde han vært det, hadde han behandlet "villfarene får" som oss helt anderledes. Han hadde satt seg ned med oss, resonnert utifra bibelen hvorfor vi hadde feil og kjærlighetsfullt pekt på hvilken vei vi nå måtte velge (Joh.10:11). Sinne, frustrasjon, frekkhet og hardhet har aldri vært Jesu kjennemerke.

Anonym sa...

Jeg tror nok ikke dette mennesket var helt vel bevart. Alle pinsevenner er nok heldigvis ikke slik. Dette mennesket burde ha blitt irretesatt. Tviler på om dette mennesket hadde Jesus i hjertet sitt i det hele tatt. Det finnes sorte får alle plasser,helt sikkert hos jehovas vitner også, men dere kan jo bare ekskludere folk,så er problemet løst?

Disiplene sa...

Hei igjen Anonym.

Du har helt rett i at ikke alle Pinsevenner var slik vi nettopp leste om. Godt er jo det. Det finnes varme, gode mennesker blant Pinsevenne,selvsagt.

Like vel ønsker de aller, aller, aller fleste ikke å snakke med oss. Dessverre.

Vi ekskluderer ikke mennesker sånn over en lav sko. Bibelen forteller at vi skal bruke tid på å hjelpe, justere, formane,trøste, forstå og gjøre det vi kan for at et menneske ikke skal gå feil.

Dersom et menneske like vel ønsker å følge sine egne lyster mer enn bibelen og ikke angrer selv etter mange samtaler og tilbud om hjelp, ja da har vi ikke annet valg enn å følge bibelens råd.

Bibelens råd finner du blant annet i Matt.18:15-17, 1.Kor.5:2, 1.Kor.5:11, Rom.16:17, 2.Tess.3:6, 2.Tess 3:14, 1.Mos.3:23-24

Anonym sa...

Leste skriftstedene dine,og jeg forstår poenget. Hvis alle hadde vært oppriktige ovenfor Gud, ville jo det ikke vært nødvendig med noen form for ekskludering. Alle ville jo da ønske å gjøre Guds vilje, men hvorfor er det så mange jehovas vitner som blir utstøtt da? De var kanskje ikke helhjertet egentlig og så gav de egentlig blaffen? Alle burde ransake sitt eget hjerte og la Gud vise alle motiver som er der,er du ikke enig?

Disiplene sa...

Helt enig. Vi bør alle granske vårt hjertes motiv.

Men det er nå en gang slik at selv Satan, som var en av Guds Sønner (Job 1:6), falt selv om han i utgangspunktet hadde rett motiv. Det samme kan vi si om Adam. Skapt ren og fullkommen, like vel falt han. Noen Jehovas Vinter kommer med med et 100% rett motiv, men i likhet med Adam og Satan utvikler de et svikefullt hjerte. Dessverre…

Flott at du leste bibelversene og så hva bibelen lærer!