søndag 2. september 2007

18. Juli ”Full av godhet”

Hva legger du i ordet god? Ofte sier vi at ”den var god” når vi hører en artig historie eller ”han er en god mann” når vi skal beskrive en vi setter stor pris på. Vi legger altså ulike ting i ordet ”god” avhengig av hvem eller hva vi beskriver. Når vi skal beskrive personer innebærer ordet ”god” for meg en som er trofast, varm, vennlig, sann og respektfull. En som ærlig og oppriktig bryr seg om andre og ønsker de andres beste.

Når Jesus ble konfrontert med at andre kalte Ham for god svarte Han ”Hvorfor kaller du meg for god? Bare en er god, det er Gud” (Markus 10:18). Vil det si at Jesus ikke var god? Nei, selvsagt ikke. Jesus var full av Guds godhet. Det Jesus ville markere med denne påstanden var nok troligvis heller at Han ville markere en forskjell på Ham selv og Faderen.

For Jesus var nemlig full av godhet. ”Han gikk omkring og gjorde godt og helbredet alle de som var underkuet av djevelen” sier Apg.10:38. Hele Hans jordiske tjeneste var preget nettopp av dette ordet ”godhet”. Tenk hvilken godhet Han viste når Han gjorde vann om til vin (Joh.2), eller når Han mettet de 5000 med fem brød og tre fisker (Matt.14). Hvor god var Han ikke når Han helbredet alle syke og demonbesatte i Galilea (Matt.4) eller når Han oppvekte synagogeforstanderen Jairus datter i Markus 5. Slik kunne vi fortsatt å ramse opp historier etter historier fra Evangeliene. Det vi sitter igjen med er at ”Jesus er full av godhet”.

Jesu godhet er altså ikke bare knyttet opp til Hans natur, men Hans gjerninger. Han satt ikke som en Hinduistisk guru og ”bare var god” – nei, Han ”gikk rundt og gjorde godt”. Når vi vet at ”Jesus er i går, i dag den samme – ja til Evig tid” (Hebr13:8), kan vi være sikre på at Jesus også ønsker å gjøre godt mot oss i dag!

I dag oppmuntrer jeg deg til å ta deg en god prat med Jesus. Fortell Ham hva som ligger på ditt hjerte. Fortell Ham at du behøver Hans godhet. Fortell Ham at du er avhengig av Hans overnaturlige, praktiske inngripen i hverdagen din slik at din glede skal være fullkommen (Joh.16:24). For det er jo Han som har sagt: ”Be så skal dere få. Let så skal dere finne. Bank på så skal det lukkes opp for dere. For hver den som ber, han får. Den som leter, han finner og den som banker på , skal det bli lukket opp for” (Matt.7:7-8).

Ha en god dag.

Ingen kommentarer: