torsdag 27. september 2007

28. Juli "Vår Sjels Hyrde og Tilsynsmann"

Det var ikke de eksemplariske og lyteløse sauene som behøvde mest tilsyn. Nei, mest tilsyn fikk de som av ulike årsaker til stadighet kom seg bort fra sauekveen. Med sin kjærlige veiledning, lokking og små puff fra hyrdestaven førte hyrden sin hjord bort fra ulvene og inn til hvilens vann hvor de kunne finne friskt beite (Salme 23).

”Jeg er den gode hyrde” sier Jesus. Han er den som skjermer oss fra ulvene og leder oss til beitemarker hvor vi kan finne hvile. I 1.Pet.2:25 utdyper Peter litt av Jesu egenskaper som hyrde og sier at Han er vår ”sjels hyrde og tilsynsmann”. Tenk så flott. Ikke bare ønsker Jesus å lede deg på rette veier, men Han ønsker også at ditt sjelsliv skal ha det god!

Dette samstemmer med resten av Skriften. 3Joh:2 sier jo som kjent: ”Du kjære! Jeg ønsker at du i alle ting må ha det godt og være ved god helse, likesom din sjel har det godt”. Johannes, som skrev dette, var Jesu beste venn. Etter å ha vandret lenge med Herren, kalte Johannes seg selv for ”disippelen som Jesus elsket” (Joh.20:2). Han hadde erfart at Jesus var hans ”sjels hyrde og tilsynsmann”. Nå, fylt av den kjærlige godhet Jesus hadde gitt ham, kunne Johannes skrive i sitt brev ”Du kjære! Jeg ønsker at du i alle ting må ha det godt”.

Jesus vil være DIN gode hyrde, men ikke alle mener seg å erfare Jesu kjærlige hyrdetjeneste i sitt liv. Hvorfor er det ikke slik? Vel, jeg tror det kan finnes ulike årsaker. En viktig årsak er at du som sau høster stor velsignelse av å ”gå nær hyrden”. Om du ikke gjør dette, vil selvfølgelig Jesus fortsette med å kalle på deg, lokke på deg og gi deg noen puff med hyrdestaven, men dersom du ”holder deg nær til Ham” vil du oppleve at Jesus gir deg den hvile, trygghet, styrke og næring du behøver. Å holde seg nær Jesus, innebærer nemlig å holde seg nær til Ham i en bønn og Bibel relasjon. Her, i ditt lønnkammer, kan Jesus få lege alle dine sår og utruste deg for hverdagen. Sett gjerne av tid slik at Den Gode Hyrde kan få røkte deg.

En annen årsak til at man ikke erfarer Jesu hyrdetjeneste kan være fordi hyrdene i den menigheten du går i, ikke tar sitt kall og tjeneste på alvor. I Menigheten satte Jesus nemlig små underhyrder som skulle hjelpe til med hyrdearbeidet. Disse underhyrdene skal være som sin Overhyrde, nemlig oppofrende, kjærlighetsfulle, milde, dyktige til å lære andre, ikke stridslystene eller pengekjære, men utrustere og istandsettere slik at de ikke ”røkter seg selv”, men heller setter sitt liv til for fårenes ve og vel (Joh.10:10-15). En slik ordning har Gud innsatt i menigheten slik at du og jeg skal ha det godt i livet. Ved å gjøre denne hyrdegjerning slik Gud beskriver det i sitt Ord, blir disse underhyrdene forbilder for hjorden og ikke hjordens herskere (1.Pet.5:1-4). Dersom du ikke opplever en underhyrdes omsorg, oppmuntrer jeg deg til å kontakte lederskapet i menigheten du går i og informere dem om dette. Husk at det er hyrdenes ansvar å føre tilsyn – ikke ditt.

Uansett om hyrdetjenesten fungerer eller ei, så har du Jesus. Han brenner etter å hjelpe, trøste, oppmuntre, styrke og istandsette deg. Ikke fordi du er en sau som alltid gjør alt rett, men fordi at Han er ”din sjels hyrde og tilsynsmann”.

Ingen kommentarer: