fredag 21. september 2007

26. Juli "Menighetens Hode"

Vi har tre små barn. Med hver sin personlighet og ulike gaver er de rett og slett fantastiske. Jeg elsker disse 3 små menneskene over alt i verden, men midt i sin bedårende skjønnhet skjer det av og til ting som ikke alltid er like bedårende. Fra å være mors og fars små sussebasser, får de plutselig for seg at de skal være mors og fars ”Commanding Officer”. Det er som om ett eller annet har fått de til å tro at det er de som har blitt familiens overhode.

”Ja er ikke unger søte” – tenker noen. Joda, de er søte, men det er ikke like søtt når de fortsetter med å tro at de er familiens overhode langt opp i tenårene! Da er det noe som ikke stemmer. Faren for å bli stolt, egosentrert og egenrådig er overhengende for slike tenåringer dersom de ikke får hjelp og veiledning.

Den samme parallellen av usunn og umoden oppførsel kan vi dessverre også finne i menigheten. Det er et objektivt faktum er at vi har blitt hellige, rene og rettferdige i Kristus Jesus. Vi er Guds elskede små sussebasser. Men vet du, det betyr ikke at vi bestemmer i Hans Rike. Det er ikke vi som setter premissene for sann og sunn lære. Det er ikke vi som bestemmer hva som skal gjøres og hvordan. Vi er nok Hans bedårende barn, men vi må aldri oppfører oss som om vi var Hans ”Commanding Officers”.

Bibelen lærer oss noe meget viktig om Jesus. Ef 5:23-24 sier blant annet: ”Kristus er menighetens hode – han som er sitt legemes frelser…og Menigheten skal underordne seg uner Kristus”. Jesus Kristus er altså mitt og ditt, ja hele Menighetens ”overhode som vi skal underordne oss under”. Det at Jesus er hode betyr at du og jeg ikke er det. Det betyr at det er Han og Hans Ord og ikke vi og vårt ord som er det avgjørende i det kristne livet. Det betyr at det er Jesus Kristus som er Herre og ikke dine og mine subjektive synspunkt om mangt og meget.

Det er derfor viktig å ”holde fast på Ham som er hodet”. Jo mer vi forstår hvem Jesus er, hva Han har gjort og hva Han ønsker å gjøre, får vi sunne og sanne menigheter. Paulus var veldig opptatt av at menigheten skulle holde fast ved Herren og ikke la seg lure av vilfarelsens listige grep. I Kol 2:18-23 sier han derfor følgende: ”La ingen røve seiersprisen fra dere, om noen prøver på det ved ydmykhet og engledyrkelse, idet han gir seg av med syner, blir oppblåst uten grunn av sitt kjødelige sinn, og ikke holder fast ved ham som er hodet. Fra ham er det jo legemet vokser Guds vekst, hjulpet og holdt sammen av alle bånd og ledd. Når dere er døde med Kristus fra verdens barnelærdom, hvordan kan dere da – som om dere fortsatt levde i verden – la dem legge slike bud på dere: Ta ikke! Smak ikke! Rør ikke! Dette er bare menneskers bud og lærdommer. For disse ting er bestemt til å bli brukt og fortært. Slikt har nok ord på seg for å være visdom, med selvvalgt gudsdyrkelse og ydmykhet og mishandling av legemet. Men det er ingen ære verd, og tjener bare til tilfredsstillelse for kjødet”.

All vilfarelse starter når man ”ikke holder fast på hodet”. All vilfarelsen starter når vi lar våre ord stå over Jesu ord. La oss i dag fortsette vår vandring inn i lyset. La oss holde fast på Hodet, Jesus Kristus. La oss holde fast ved Hans Ord og Hans lære. Når vi gjør dette kommer vi til å oppleve ”Guds vekst”. Denne type vekst er overnaturlig og kommer bare når vi er Jesusfokuserte i vår vandring.

Ingen kommentarer: