mandag 24. september 2007

27. Juli ”Kongenes Konge og Herrenes Herre”

Disse månedene ser vi litt nøyere på hvem Jesus Kristus er. Når vi ser Ham, i all sin prakt, vil vi få en ”stor Jesus”. Vårt hjerte svulmer av beundring og kjærlighet til Ham. Ja, det er i sannhet utrolig viktig og trosstyrkende å studere Jesus.

I dag skal vi se på en tittel som behøver litt nærmere analyse. Jesus blir nemlig kalt for ”Kongenes Konge og Herrenes Herre”(Åp.19:16). Tittelen er kjent av mange. Spesielt oss karismatikere som har sunget en rekke lovsangstekster som omhandler denne tittel. Men vet vi hva denne tittel egentlig betyr? I Esr 7:12 hevder Artaxerxes at han er ” kongenes konge”. Med dette viser han at han mener seg å være den ypperste hersker over andre jordiske herskere. Denne tittel kan jo hvem som helst ta seg, bare man har stort nok ego, men det interessante er at Jehova gir denne tittelen til en annen konge, nemlig den verdslige kongen Nebukadnessar. Esek 26:7 sier: ”For så sier Herren Jehova: Se, jeg lar Nebukadnesar, Babels konge, kongenes konge, komme mot Tyrus fra Norden med hester og vogner og ryttere og med en hær og mye folk”.

Det å være Kongenes Konge er altså en politisk tittel. Men hvorfor i alle dager får Jesus en slik politisk tittel? Vi bør legge merke til at Jesus først får sin tittel ”Kongenes Konge og Herrenes Herre” i Åp 17:12-14. Her beskriver Johannes den siste tid hvor ”Dyret” og ”Kongene på jorden” skal gå til krig mot Jesus og de sanne kristne. Som du sikkert vet er ”Dyret og kongene på jorden” symboler på nåværende politiske makter og konstelasjoner. Det er altså i krigen mot politikere og politiske ideer, som hovmodig avfeier Jesu herredømme som den rettmessige Konge over jorden, Jesus nå går til krig i mot. Åpenbaringen beskriver det slik: ”De ti horn som du så, er ti konger som ennå ikke har fått rike. Men de får makt som konger i én time sammen med dyret. Disse har én tanke, og sin kraft og sin makt gir de til dyret. Disse skal føre krig mot Lammet. Men Lammet skal seire over dem, fordi han er herrers herre og kongers konge – seire sammen med dem som er med Lammet, de kalte og utvalgte og trofaste”.

Ved at Jesus seier over de politiske herskerne blir Han derfor rettmessig kalt ”Kongenes Konge og Herrenes Herre”. Daniel 2:44 får da sin oppfyllelse når det profeteres at: ”I disse konger dager skal Gud opprette et Rike som skal knuse og gjøre ende på alle andre Riker, men selv skal det bli stående til evig tid”.

I dag vil jeg at du skal ta stilling. La oss ikke flirte med kongene på jorden. La oss avsløre Dyret og dets lumske spill. Ikke involver deg i deres system, men involver deg i å nå menneskene i dette systemet. Vær sosialt aktiv. Vær en god nabo. Vær en som bryr seg i nærmiljøet, men vær krystallklar på at du tilhører en annen hersker (Apg.17:7). En som av Gud er utpekt til å styre jorden med jernstav. (Åp.19:15)

I dag kan du løfte blikket og vite at snart kommer Johannes syn til å få sin oppfyllelse når han sier: "Og jeg så himmelen åpnet – og se: En hvit hest. Og han som sitter på den, heter Trofast og Sannferdig, og han dømmer og strider med rettferdighet. Hans øyne er som ildslue. På hans hode er det mange kroner. Han har en innskrift med et navn som ingen kjenner uten han selv. Han er iført en kledning som er dyppet i blod, og hans navn er Guds Ord. Hærene i himmelen fulgte ham på hvite hester, kledd i fint lin, hvitt og rent. Ut av hans munn går det et skarpt sverd, for at han med det skal slå hedningefolkene. Og han skal styre dem med jernstav. Han tråkker vinpressen med Guds, Den Allmektiges strenge vredes vin. På sin kledning og på sin hofte har han et navn skrevet: Kongers konge og herrers herre".
(Åp 19:11-16)

Ingen kommentarer: