mandag 27. januar 2014

Anger og omvendelse - nøkkel til tilgivelse

Ikke alle får nåde. Gud står de stolte i mot sier Jakob 4:6. Står Gud en i mot, ja da har man liten sjanse å overleve den dødsstraff alle lider under (Rom.6:23). Stolthet er bokstavelig talt altså livsfarlig.

Hvordan skal man igjen få Guds godkjennelse? Man får den ikke dersom man bare ber en bønn om tilgivelse. Man får den heller ikke dersom man bare anerkjenner Jesu død for våre synder.

Hvordan får man nåde? Man får Guds anerkjennelse og tilgivelse dersom man ANGRER og OMVENDER SEG før man ber en bønn om tilgivelse og anerkjenner Jesu død for våre synder. (Apg.3:19) Anger og omvendelse viser at du mener det du sier til Gud. Det viser at du mener alvor.

Jesu blod renser fra all synd. Vår bønn om tilgivelse blir alltid hørt, men det er anger og omvendelse som er kriteriet eller KODEN for å nå Guds barmhjertige hjerte slik at han tilgir, godkjenner og gjenoppretter. Bibelen er fulle av eksempler på dette. Anger og omvendelse går alltid forut for nåde.

Uten anger og omvendelse ingen tilgivelse. DET er alvorlig nok. Det er derfor vi behøver å få forkynt HELE Guds Råd. Når vi vet hva Gud vil, kan vi lettere angre og omvende oss. Vet vi ikke Guds vilje, ja da kan vi risikere å leve et liv uten å angre og uten å ha omvendt oss. For hvordan kan vi vende om fra noe vi ikke vet er feil i Guds øyne?

Anger behøver ikke være så følsomt eller dramatisk. Man innser ens egen skyld. Man innser at man har såret Gud og mennesker. Man innser at man ikke ønsker å praktisere den synd man har praktisert. Deretter vender man om på en slik måte at man slutter å praktisere det man har praktisert av synd og ber både Gud og mennesker om tilgivelse.

Betyr dette at vi aldri faller i den samme synden vi har omvendt oss fra? Nei. Det betyr imidlertid at man har bestemt seg for å prøve å leve rett. Gud ser alltid til hjertet. Et hjerte som har bestemt seg faller sjeldent, men et fast bestemt hjerte er ingen garanti for at vi aldri vil falle i samme synd. (Jeremia 17:9)

Når man har angret og vendt om vil Jesu blod rense oss slik at vi står rene og skyldfrie i Guds øyne. Romerne 4:7-8

Ingen kommentarer: