fredag 17. januar 2014

Hva er Guds vilje?

I går så vi hvor viktig det var å være med i en menighet som fortalte oss om Guds vilje og hjalp oss til å praktisere denne vilje i hverdagen. Som vi så av bibelteksten var dette faktisk frelsesavgjørende.

Kan vi fortjene oss til frelse? Selvsagt ikke. Ingen kan betale tilbake sin syndeskyld ved hjelp av gjerninger uansett hvor masse godt man gjør for Gud og mennesker. Det er bare Jesu blod som renser fra all synd (1.Joh.2:1) Dessuten hadde vi aldri klart å gjøre Guds vilje til 100% for Jakob sier at vi snubler alle i så mangt (Jak.3:2)

Like vel sier Bibelen at det å gjøre Guds vilje er å vise en sann tro på Jesus. Sann og ekte tro blir vist ved hjelp av gjerninger. Gjerningene frelser ikke, men fullfører troen sier Jakob 2:22. Dette er ikke Lov-gjerninger. Dette er tros-gjeringer. Gjerninger gjort ut i fra en ekte kjærlighet til Jesus.

Hva er så de gjerningene vi skal gjøre? Tenk over følgene sitat fra Jesus:

Gå ut å lær alle folkeslag ALT hva Jesus har befalt (Matt.28:18-20). Guds vilje er altså å finne i ALT hva Jesus befalte oss. Denne vilje kan vi lese om i Bibelen.

Vi er altså helt nødt til å studere Bibelen og gå i en slik menighet som hjelper oss i dette. La oss ta noen sentrale punkt som Menigheten vi går i må lære oss til:

1. Å gå ut til alle folkeslag og trene oss opp i å forkynne (Matt.28:18-20)

2. Å holde oss strikt til Jesu lære slik vi finner den i bibelen (2.Joh.1:9-11)

3. Å praktisere den moral Gud godkjenner (1.Kor.6:9-11)

4. Å gi oss forståelse av hva Guds Rike er slik at vi kan vitne om det (Matt.24:14)

5. Å tilbe kun Jehova Gud ikke bare i ånd, men også i Sannhet (2.Mos.20:3, Joh.4:23-24)

6. Å holde oss borte fra tradisjoner og menneskelærer som ikke samstemmer med Bibelen (Matt.15:9)

7. Å være lojale Jesus som eneste Konge (Apg.17:7, Rom.10:9-10)

8. Å praktisere AGAPE kjærlighet både til Gud og mennesker (Joh.13:34-35)

9. Å forkynne og vandre i navnet til den Gud vi tilhører, nemlig Jehova (Mika 4:5, Matt.6:9, Joh.17:26)

10. Å følge nøyaktig i Jesu fotspor (1.Peter 2:21)

Er ikke dette stress? Er ikke dette loviskhet? Nei. 1.Joh.5:3 sier at å holde Guds bud ikke er tungt nettopp fordi vi gjør det ut i fra kjærlighet til Ham. Menigheten er dessuten styrt av Jesus og han styrere den ekte menigheten på en slik måte at den utruster oss til å gjøre Guds vilje.

Ingen kommentarer: