onsdag 15. januar 2014

Ulf Magne Løvdahl

Ja, det heter han altså, mannen som har skrevet en "ny" norsk bok om Jehovas Vitner.

Det viser seg at bokens innhold ikke inneholder noe som helst nytt.  Løvdahls intensjon kan altså ikke ha vært å berike oss med med noen ny informasjon om hvorfor Jehovas Vitner ikke er sanne kristne.

Hva er så Løvdahls intensjon?

Vel, det vet bare Jehova og Løvdahl selv, men det kan være nærliggende å tro at han ønsker bevisst å lyve om Jehovas folk. Hvordan kan jeg påstå det?

Avisen Dagen kunne nemlig på sine nettsteder melde den 15.01.14 at i følge Løvdahls bok tror ikke Jehovas Vitner at Jesus Kristus er Guds Sønn.

Nå forholder det seg slik at siden Jehovas Vitner tror at Jesus Kristus er den første Gud selv frembrakte (Ordsprk. 8:22, Kol.1:15) er Jesus nettopp Guds Sønn i strikt forstand og ikke i overført betydning. Alt i Bibelen vitner om at Jehova er Far og Jesus er Sønn (Joh.3:16). Svært enkelt og svært greit.

Men visste du at Jehovas Vitner er faktisk alene om å mene at Jesus er Guds Sønn?

For, det er nok slik at det er Løvdahl, og alle andre i Kristenheten for den delen, som IKKE tror at Jesus er Guds Sønn. Siden de tror på den Athanasianske trosbekjennelsen som sier at Gud består av 3 like evige personer (Treenigheten lærer 3 hypostaser i 1 ousia eller 3 personer i 1 substans og at alle er like evige), må de tro at Kristus er Gud Sønnen - ikke Guds bokstavelige førstefødte Sønn.

Jesus kan nemlig ikke ha en sønnefunksjon i den form at han i rang er lavere eller at han i tid er senere dersom han samtidig skal være 1/3 av den evige Jehova Gud. Til tross for at Jesus sier at "Faderen er større enn meg" (Joh.14:28) Og, dersom Jesus ville at vi skulle tro at Faderen var like Evig som sønnen, hvorfor brukte han FAR-SØNN bildet og ikke "Tvillingbor" begrepet?

Nei, Bibelen og Jehovas Vitner er heldigvis krystallklare selv om Løvdahl ikke helt har sett det. Jesus er og forblir Guds Sønn - ikke Gud Sønnen. For hvor mange ganger står utrykket Gud Sønnen i Bibelen? Hvor mange ganger sies det at Jesus er Guds Sønn? Svaret sier seg selv! Gud Sønnen står -0- ganger og Guds Sønn står direkte eller indirekte flere hundre ganger...

Kjære Løvdahl og alle andre som ønsker å sværte Jehovas Menighet. Vær gjerne saklig uenige, men lyv aldri om andre. Når man skriver en bok om et trossamfunn har man en skyldighet i å sjekke fakta før man skriver. Tenk hvor mange dere fører vill ved bevist manipulering av fakta.

Og en vakker dag skal alle stå til svars for sine egne liv...


Ingen kommentarer: