lørdag 25. januar 2014

Glede

Glede gir styrke, fred og ny kraft til å gå videre i livet.

Av denne grunn ønsker Gud å gi oss glede. Bibelen forteller at Åndens frukt er glede (Gal.5:22) Gud er altså villig til å gi oss av den glede han selv har, slik at vi skal ha et liv som gjenspeiler Hans egenskaper. Gjør vi det, blir vi i tillegg selv lykkelige.

"Gleden i Jehova er vår styrke" sier Nehemja 8:10. Hva vil det si å ha sin glede i Jehova?

Vel, det betyr i hvertfall ikke å ha sin glede i eiendeler, helsen sin eller favorittlaget sitt. En slik glede er ikke konstant. Gleden i Jehova er derimot det. Den er konstant.

Det å glede seg i Jehova er først og fremst det å nyte av hvem Gud er, forstå hvilken hensikt han har og være takknemlig for alt hva han har gjort. Salme 103:2 sier at vi ikke skal glemme alle hans velgjerninger.

Dernest er gleden nært forbundet med å praktisere Guds vilje i livet sitt. Jesus sa: "Min mat er å gjøre Hans vilje som har sendt meg" og "lykkelige er de som hører Guds Ord og praktiserer det" (Luk.11:28)

Siden Gud er evig kan også vår glede være det. Det gjelder bare å ha sin glede i Jehova og ingen annen plass en ham samt å praktisere hans gode og kjærlige vilje.

Ingen kommentarer: