tirsdag 21. januar 2014

Hva er egentlig nåde?

Det du og jeg behøver mer enn noe annet er Guds nåde.

Hvorfor? Jo, Bibelen sier at Gud kun kan dyrkes på Hans måte, hans "way of doing things".

Ingen av oss når opp til en slik perfekt levestandard. Ikke en eneste en. Like vel har Gud en løsning. Denne løsningen kalles Guds nåde, eller enda bedre; Guds ufortjente godhet.

2.Tim.2:1 sier at vi skal "vinne ny styrke ved hjelp av Guds ufortjente godhet". Hvordan gjør vi det?

For å få denne nye styrken fra Gud må vi innse at det er Guds UFORTJENTE godhet vi får. Ikke Guds FORTJENTE godhet. Jeg kjenner mange som sliter litt her. De tror at de får godhet fra Gud når de fortjener det. Når de ikke fortjener det, ja da får de et olmt bikkk fra Gud som vender de ryggen og er sur og sint fordi de falt. Det er ikke slik Gud fungerer. Husk det er når du ikke kan gjøre deg fortjent til denne Guds nåde, du får den. Det er Guds UFORTJENTE godhet han gir deg.

Når dette går opp for oss kan vi hvile. Vi kan være glade. Vi kan være trygge. Det eneste vi ønsker er jo å leve slik Gud har bedt oss om å leve. På denne veien feiler vi, men hjertet vårt bare brenner etter å gjør det som er rett. For å gjøre dette behøver vi hans styrke.

Det er når vi innser dette vi retter vårt hjertes oppmerksomhet mot Himmelen og henter ny styrke i ordene "Min ufortjente godhet er deg nok for min kraft fullendes i din svakhet" (2.Kor.12:9).

Ingen kommentarer: