tirsdag 7. januar 2014

Motarbeider kirkesamfunnet ditt "Fader Vår"?

Joda, du leste rett. Spørsmålet var faktisk om kirkesamfunnet ditt motarbeider den bønnen Jesus ba som vi ofte kaller for "Fader Vår".

Hva mener jeg med å stille et slikt spørsmål? Ingen vil vel motarbeide Jesu mønsterbønn?

For å kunne svare litt mer inngående på det, må vi først lese det første verset i Fader vår.  Her leser vi "Vår Far i himlene, la ditt Navn bli helliget"(Matt.6:9).

Jesus vil altså at Guds Navn skulle holdes hellig.  Kirkesamfunnene vil ikke det. Hva tenker jeg på?

Du skjønner, den 29 juni 2008 fikk alle katolske biskoper et skriv fra Paven som kunne fortelle at fra og med nå skulle navnet Jehova eller Jahve ikke lenger skrives eller uttales i liturgiske sammenheng.

Ikke bare katolikkene er skyldige i å skjule Guds navn og dermed ikke holde det hellig.

Dersom du er Lutheraner, Calvinist, Pinsevenn, ortodoks eller fra hvilket som helst annet kirkesamfunn som har bidratt med å oversette bibeltekster bør du spørre lederne dine om hvorfor deres egne bibeloversettere har utelatt Guds Navn i de bibler dere bruker.

For, Guds navn står nemlig i originalmanuskriptene. Guds Hellige Ånd har inspirert bibelens forfattere nesten 7000 ganger til å skrive at vår Gud heter JHVH (Jehova/Jahve).  Dette er i følge Ham selv Hans navn til evig tid (2.Mos.3:14-16), et navn vi skal ære og påkalle (Salme 105:1)

Min oppfordring til deg i dag er: Ikke motarbeid "Fader Vår". La isteden Guds evige navn holdes hellig  og kunngjør det slik Jesus ba deg om å gjøre (Joh.17:26)

http://www.youtube.com/watch?v=P3Cw0LKZdUk

Ingen kommentarer: