torsdag 2. januar 2014

Kjenner du Jesus?


Det er ikke sjeldent jeg har fått et slikt spørsmål på gaten. En ivrig forkynner fra ett eller annet kirkesamfunn har tatt mot til seg og stiller det for ham/henne ultimate spørsmålet.


Det han eller hun ofte mener med et slikt spørsmål er: "Har du sagt JA til Jesus i hjertet ditt slik at du regelmessig føler en god ,varm og trygg følelse på innsiden".

Bibelen definerer ikke det å kjenne Gud eller det å kjenne Jesus slik. Dessverre...

Når Bibelen spør oss om vi kjenner Gud, kunne man like gjerne spurt "Gjør du Guds vilje". Det å "kjenne" i bibelsk sammenheng innebærer rett og slett "å lyde". Det å kjenne Gud er altså ikke en opplevelse, en god følelse i hjertet eller et "JA takk" - til Jesus. Her blir mange lurt.

1.Johannes 2:3-5 sier "Og av dette vet vi at vi har lært ham å kjenne, nemlig om vi fortsetter å holde hans bud. Den som sier "Jeg har lært ham å kjenne" og likevel ikke holder hans bud er en løgner og sannheten er ikke i ham. Men enhver som holder hans ord, i ham er kjærligheten til Gud i sannhet blitt gjort fullkommen. Av dette vet vi at vi er i forening med ham. Den som sier at han blir i forening med ham, er forpliktet til også selv å fortsette å vandre som han vandret".

Som du ser er det å kjenne Gud knytt opp til det å forsette å holde hans bud. Ingen greier å leve opp til dette hundre prosent. Det er derfor Jesus døde for våre synder .Spørsmålet er bare om vi vil gå på den veien hvor vi lærer Gud og Jesus å kjenne? Våger vi å ta konsekvensene?

La meg allerede den andre dagen i 2014 få utfordre både meg selv og deg ved å stille spørsmålet: "Kjenner vi egentlig Jesus slik bibelen definerer det å kjenne? Vil vi bli kjent med Ham?"

Ingen kommentarer: