tirsdag 28. januar 2014

Hva er egentlig meningen med livet?

Sist du sjekket var du i live. Er du takknemlig for det? Mange tenker ikke noe særlig over det. De lever "livets glade dager" og tenker aldri på at en vakker dag er livet slutt.

For livet tar slutt. En vakker dag finnes vi ikke lenger. Men hva var egentlig meningen med livet?

Dette spørsmål er verdt å stille seg i ung alder. Hvorfor? Jo, når du og jeg finner ut meningen med at vi er her på jorden kan vi handle i henhold til denne hensikt. Isteden for å bruke livet til å "løpe i sirkler eller jage etter vind" kun for å bli skuffet,  kan vi gjøre noe konstruktivt med det. Vi kan leve et meningsfylt liv. Et liv hvor vi vet hvem vi er, hvor vi er på vei og hvorfor vi gjør som vi gjør.

Vi som tror på at en Intelligent Designer har skapt oss, vet at han har en hensikt med oss alle. I hans ord, Bibelen, kan vi lese at meningen med livet var at vi skulle "kjenne Gud og ham han utsendte; Jesus Kristus" (Joh.17:3).

Det å bli kjent med Gud og Jesus er altså det virkelige livet. Men hva kan det å kjenne disse 2 personene tilby oss av mening? Jo, du forstår at dersom vi hører på vår Skaper og praktiserer hans veiledning kommer vi til å oppleve lykke. Jesaja 48:17 sier at Jehova er den som lærer oss opp til å gjøre det som er til gagn for oss. Ikke bare vil vi praktisere hans gode og smarte vilje, men vi styrer også unna en rekke fallgroper i livet.  Med andre ord: vi holder oss unna en hel masse trøbbel. En som holder seg til Jesu lære vil bli loset trygt igjennom livets mange skjær og lumske farvann.

Det er jo det vi ønkser. Vi ønsker å leve et trygt liv. Et liv hvor vi utvikler oss selv, opplever masse flotte ting, nyter av hva naturen kan tilby, nyter vennskap, kjærlighet og gøyale hobbyer. Vi ønsker å blomstre, ha det kjekt og……..hjelpe andre…….. (1.Joh.3:18)

For det er nettopp dette med å HJELPE ANDRE som også gir en dyp tilfredstillelse. Jesus sier at de 2 største budene er å elske Jehova 100% og sin neste som seg selv. (Matt.22:36-40). Når du og jeg lar vårt kristne liv bestå i å praktisk elske vår neste vil vi erfare en lykke som hverken penger eller noen eiendeler kan gi.

Vil du ha et rikt og meningsfylt liv? Bli kjent med Jehova. Forså hvem han er og hva han ønsker. Bli også kjent med Jesus. Bli kjent med hva han sa, gjorde og lærte. Og ikke minst; praktiser Guds kjærlighet til dine medmennesker uansett rase, religion og seksuell legning. Da vil du ikke bare forså meningen med livet, men du vil leve dette fantastiske livet fullt ut

Ingen kommentarer: