onsdag 22. januar 2014

Går jorden under?

Mange religiøse hevder at jorden går under. Det gjør også en god del av miljøaktivistene og i senere tid også en rekke politiske instanser.

Harmageddon er av mange sett på som et ragnarok av miljøkatastrofer og straffedommer.

Jesus sa i Matteus 24:35 at "himmel og jord skal forgå", men hva mente han?

Når det gjelder "jorden" så mente han ikke at planeten skulle kollapse. Han mente menneskesamfunnet.

Hvordan kan vi si det? Det kan vi si ut i fra hva bibelen ellers lærer.  Se bare på disse 6 punktene

1. 1.Mosebok 6:11 sier at "jorden ble ødelagt....og jorden ble full av vold". Tellus ble selvfølgelig ikke ødelagt og full av vold. Nei det var menneskesamfunnet som ble ødelagt fordi det ble voldelig.

2. 1.Mos.11:1 sier: "Nå hadde hele jorden fortsatt ett språk". Tellus kan ikke snakke. Det var altså ikke jorden som hadde et språk, men menneskesamfunnet som uttrykte seg verbalt.

3. Salme 104:5 sier at "jorden skal ikke rokkes i all evighet". Altså skal jorden bestå til evig tid.

4. Jesus sier i Matt.5:5 at de rettferdige skal arve jorden. Dersom de rettferdige lever evig, er jorden også evig siden de rettferdige skal bo på den. Jorden blir ikke ødelagt.

6. 2.Peter 3:13 sier at det vil komme "en ny jord hvor rettferdighet bor". Dersom det skal komme en ny jord må den stå i kontrast med den første jord. I sammenhengen i Petersbrevet ser vi at denne jord ble ødelagt av vannflommen. Ble Tellus borte? Nei, det urettferdige menneskesamfunnet ble borte. Slik er det også med den nye jord. Den nye jord er ikke en ny Tellus, men et nytt menneskesamfunn.

Det Jesus mener når han sier at jorden vil forgå er altså ikke at Planeten Tellus kollapser. Det han mener er det som står i Ordspråkene 2:21-22: "For det er de rettskafne som skal bo på jorden og det er de uklanderlige som skal bli igjen på den. Men de onde skal bli avskåret fra jorden og forræderne skal bli revet bort fra den".

Når vi vet dette, hvordan vil vi da leve? Er det ikke slik at vi bør være som Noah, en rettferdighetens forkynner, som ønsket å hjelpe så mange mennesker som mulig inn i arken før det var for sent? (2.Pet.2:5)


Ingen kommentarer: