lørdag 15. november 2014

Tilsier betingelsesløs kjærlighet betingelsesløst vennskap?

Jehova elsker alle. Han kan ikke noe annet. Han ER kjærligheten personifisert (1.Joh.4:8). Han elsker hele Verden (Joh.3:16), til og med de som er hans fiender (Rom.5:8).

Mange troende blander kortene. At Jehova elsker dem betyr ikke at han er venner med dem. Betingelsesløs kjærlighet innebærer ikke betingelsesløst vennskap. Det å være Jehovas venn innebærer noe. Det å si at vi elsker ham innebærer at vi holder hans bud (1.Joh.5:3)

Det å være elsket av Gud er altså betingelsesløst. Det å være hans venn har tydeligvis betingelser siden Jesus i Johannes 15:14 sier: "Dere er mine venner dersom dere gjør det jeg befaler dere".

Her er ligger det en dyp innsikt. Jesu venner er de som er lydige Herren. Det hjelper altså ikke å si "jeg tror" eller "Herre jeg elsker deg". Det som hjelper er lydighet vist i handling (Matt.7:21-27).

Du som leter etter en menighet å gå i skal ikke gå til en menighet som Gud elsker. Han elsker nemlig alle. Den menigheten du skal oppsøke er den gruppen som ønsker å være Jesu venn og forstår den praktiske og bibelske betydningen av ordet vennskap.

Ingen kommentarer: