onsdag 19. november 2014

Hva skjer etter at straffen er sonet?

Bibelen sier at syndens lønn er å dø (Romerne 6:23). Når du dør høster du altså den straffen Gud har gitt deg fordi du har syndet (1.Mos.3:19). Av ren logikk sier derfor Paulus: "Den som er død er frikjent fra sin synd" (Rom.6:7).

Det er dessverre dødsstraff for synd. Når du er død har du altså betalt for synden du har begått. Vi kan sammenligne dette med straffen en morder får. I Norge får han gjerne 21 års fengsel. Når han har sonet 21 år er han frikjent fra sin synd.

Det geniale er at man ikke kan dømme en forbryter 2 ganger for samme overtredelse. Dersom du skulle få 21 år for et drap du har begått, er du frikjent for drapet etter 21 år. Du kan ikke dømmes for det samme mordet etter at du er ferdig med soningen.

Når Gud velger å reise opp urettferdige fra de døde (Apg.24:15), reiser han ikke de opp for å straffe dem. Det kan han ikke gjøre. De har jo betalt for sin synd. Den som er død er jo frikjent fra sine synder (Rom.6:7).

Som Jesus-troende har man fått en garanti for å få en oppstandelse. Den som tror på ham skal leve selv om han enn dør (Joh.11:25). Det vakre er at Gud også skal reise opp mange av de urettferdige. De får sin sjanse i 1000 års riket.

Etter å ha fått en oppstandelse begynner de altså med blanke ark. De blir dømt etter hva de gjør i løpet av de 1000 årene nettopp fordi de har sonet ferdig sine opprinnelige synder ved å dø. Tenk hvor barmhjertig Jehova er mot de som ikke fikk en reel sjanse til å bli kjent med Sannheten! Nå kan de begynne med blanke ark og få muligheten til å bli kjent med Veien, Sannheten og Livet (Joh.14:6)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Arne Jordly, en norsk bibeloversetter av NT,som han har kalt Pakten,oversetter Joh 5:29 slik: " ..og de skal komme frem, de som gjør godt til livets oppstandelse, og de som praktiserer ondt, til dommens oppstandelse."

Han påpeker så i kommentarer jeg har lest, at verbet som er brukt i grunnteksten peker fremover i tid, ikke tilbake, slik at det siktes til de gjerninger og den praksis den oppstandne utøver etter oppstandelsen, som til sist vil medføre om oppstandelsen var til liv eller dom. Han mener videre at dette er her på jorden.
Dette samstemmer med det syn Jehovas Vitner har på dette spørsmålet.

Disiplene sa...

Meget interessant..

Takk for at du delte dette!