fredag 7. november 2014

Mestringsfølelse - nøkkel til fremgang i så mangt

Jesus er med deg alle dager (Matt.28:18-20). Gud gir deg den kraften du behøver (Apg.1:8). Jehova befaler deg å ikke være redd. Han styrker deg og holder deg oppe med sin rettferdighets høyre hånd (Jesaja 41:10). Hvilke vidunderlige fakta.

Like vel føler vi oss noen ganger svake, urolige og mindreverdige.

Kunsten å leve som et Vitne er å feste blikket. Hvor skal blikket festes? Bikket skal festes på Troens opphavsmann og fullender, Jesus Kristus (Hebr.12:1-3). Når blikket ikke er på DEG, men på HAM, slipper vi å føle oss svake, urolige og mindreverdige. Vi er jo ikke lenger opptatt av oss selv, men ham.

Like fult behøver vi å FØLE at vi mestrer. Det å få denne følelsen gjør at vi blir trygge. Hvordan blir vi det?

Det er 2 ting jeg vil nevne for deg helt kort. Det ene er bønn. Når vi deler hjertet vårt med Jehova vil han trøste og styrke. Filipperne 4:7-8 er en nøkkel her.

Den andre nøkkelen er at du setter deg SKIKKELIG inn Sannheten. Det å få et FAST GREP på både teori og praksis øker følelsen av å mestre. Når du studerer bøkene "Hva Bibelen egentlig lærer" og "Bevar dere selv i Guds kjærlighet" vil alle de grunnleggende puslespillbrikkene falle på plass.

Én ting er å lese. En annen ting er å skrive ned det du leser. Jeg oppfordrer deg til å skrive en liten LOGG etter hvert kapittel. Her skriver du en oppsummering hva kapitlet handlet om og hva du selv fikk ut av kapitlet. Dersom du legger litt ekstra innsats i å lese og å notere garanterer jeg deg en ekstrem vekst.

Når du har bedt, studert og reflektert gjennom å skrive ned tanker og ideer, kan du møte Felttjenesten med høyt hevet hode. Du føler deg sikker. Du føler deg trygg. Du vet at Gud er med og du vet at du er kapabel til å undervise andre.

Sats ALT - det finnes ingen grenser.

Ha en god helg!

Ingen kommentarer: