mandag 24. november 2014

Du er en gren

Jesus kalte deg for en gren (Joh.15:5). Da er du det. Han er selve treet. Dette er avgjørende informasjon for ditt kristne liv. La meg forklare med 3 fakta:

For det første: En gren hviler i at den er i treet. Det er ikke grenens fortjeneste. Det er treets. Det at det ikke er grenens fortjeneste å være i treet er en befriende tanke. Den hviler. Den bare er der.  Det er et verk av at treet selv har båret frem en gren. Vet du at det er Jehova som har dratt deg til ham? Det er Gud som har fått deg til å være den grenen du er i dag. 1.Kor.1:30 sier "Det er på grunn av HAM at dere er i Kristus Jesus".

For det andre: Har du noen gang sett en gren stresse med å bære frukt? Står den på? Jobber den? Er den flink i å presse frem epler og pærer? Selvsagt ikke. Den bare fortsetter med å bli i selve treet og drikke av treets sevje. Det er derfor Jesus sier: "Dere har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt dere, og jeg har innsatt dere for at dere skal gå videre og fortsette med å bære frukt".  Det er altså ikke grenens fortjeneste at den bærer frukt. Det er treets. Det eneste grenen må passe på er å suge næring av treets rot.

Sist men ikke minst: Hva gjør man med en gren som ikke lenger bærer frukt? Før den beskjæres så blir den AIREO (15:2). Noen oversettelser oversetter ordet AIREO med å "ta bort", men bokstavelig betyr ordet "å løfte opp". Når en gren har sluttet med å bære frukt behøver den nemlig enda mer sol og enda mer sevje fra roten. Det er derfor den blir AIREO, løftet opp nærmere solen, slik at den kan få den styrke, varme og sevje den behøver. Det er derfor Bibelen oppfordrer oss til å drikke gratis av livets vann (Åp.22:17, Joh.7:37-39, Joh.4:13-14).

Å leve som en gren er først og fremst Bibelsk. Dernest er det befriende. Man slipper å være en flink gren som presser frem frukt. Man kan bare sørge for å suge rett næring fra Livets kilde så går ting automatisk.







Ingen kommentarer: