fredag 28. november 2014

Jehovas Vitner og Kunnskapsløftet 06 (LK-06) generelle del

Jehova har skapt menneskene i sitt bilde (1.Mos.1:26-28). Han har gitt de egenskaper og talent. Jehova vil at disse egenskapene skal utvikles og blomstre.

Mennesket har, på grunn av sin ulydighet mot Guds bud, blitt ufullkomne. Til tross for at det ønsker å gjøre hva som er rett og riktig greier man ikke dette fullt ut. Jehovas Vitner tror derfor at man behøver tilgivelse. Dette er en av årsakene til at Jesus kom. Ved hans offerdød kunne menneskeheten bli renset fra sin syndeskyld(1.Joh.1:9)

At menneskene blir tilgitt betyr ikke at de blir fullkommengjort mens de lever på denne siden av Harmageddon. Like fullt tror Jehovas Vitner at mennesket i all sin ufullkommenhet kan bli opplært av Den Store Pedagog og Didaktikker, Jesus Kristus, slik at mennesker blir et helt, fullt ut harmonisk og trygt menneske som på grunn av sin kjærlighet til Gud og medmennesker kan produsere handlinger som gir Gud ære og hvor menneskene kan høste gavn.

På Rikets Sal utvikles det meningssøkende mennesket. Det blir miljøbevisst, det blir integrert og det blir allmenndannet. På Rikets Sal lærer det seg samarbeid og forstår at det er skapt av Gud til å kunne skape. Rikets Sal former ansvarsbevisste mennesker som arbeider hardt.

Denne siste paragrafen inneholder LK-06s generelle del. Det er slik Den Norske Stat ønsker å forme sine borgere. Guds Rike har formet sine medborgere lenge før Kongeriket Norge eksisterte. La meg de neste dagene snakke litt om Guds Nasjons geniale dannelseprogram.


1 kommentar:

Anonym sa...

Interessant sammenligning!

Dessuten synes det for meg som om det ofte er de høyest utdannede som utviser f.eks størst grådighet..bl.a ved å forlange årslønn og ekstrafordeler, som tilsvarer flere livsverk for en vanlig, hardtarbeidende, pliktoppfyllende samfunnsborger, som hverken snyter på skatten, eller ser etter "smutthull" for å berike seg selv..