mandag 17. november 2014

Kjære kritiker

Kjære kritiker som bastant hevder at JV fornekter Guds ånds kraft og driver med egenproduserte gjerninger og som påpeker at de sanne kristne må være drevet av Ånden.

Du har så rett i at gjerningene våre er et produkt. Det er et produkt av Guds Ånd og Guds kjærlighet. Vår respons på dette er å gjøre Guds vilje av hjertet. Vi viser tro. (Jak.2:22-26). Takk Gud for denne overnaturlige drivkraften i livet og takk for at du poengterer dette ufattelig livsviktige poeng!

Det er det som er så kjekt å se når vi er ute å forkynner og hjelper andre til å lære Bibelen å kjenne (Apg.1:8). Kraften i Ånden er helt enorm. Tenk at vi både har lyst, ork, mot og kunnskap nok til å møte og hjelpe så mange forskjellige personligheter med så mange forskjellige bakgrunner og oppfatninger. Helt enig i at dette er et mirakel! Gud er virkelig god som istandsetter oss til ”alt godt verk” (2.Tim.3:16-17). Tenker spesielt på barna mine. Fra å være sjenerte går de nå alene ut ukentlig for å vitne og lede bibelstudier med andre og det attpå til å tilby gratis bibelstudie på ukjente dører. Guds Ånd er jommen god!

Det er derfor så leit med disse som fornekter kraften. Her er vi helt enige. Bibelen sier jo at de har ytre form av gudsfrykt, men fornekter dens kraft. Med andre ord nekter de å la Ånden istandsette dem til blant annet det å forkynne (Apg.1:8). Helt enig med deg at det finnes troende som ikke ønsker å la Ånden virke på dem til dette. Lenge siden jeg har møtt noen som har tilbudt meg ”å lære alt det Jesus har befalt”  (Matt.28:18-20). Jeg har møtt flere som sier jeg går til Helvete, men rett og slett ingen som vil vise ting ut i fra Guds overnaturlige og kjærlige Sannhets Ord (Joh.17:17)

Det å fornekte Åndens kraft er som du indikerer, livsfarlig. Jeg kunne ikke heller vært mer enig i at dette er et ende tids tegn. Åndens frukt er jo kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, godhet, mildhet etc (Gal.5). De som tar i mot kraften får jo en slik frukt. Det å ikke ha ånden gir jo seg utslag i kjødets gjerninger. Tror du treffer spikeren på hodet når du forteller om disse ”besservisserne”. Disse kjennes på deres frukter. ”De driver hor. De praktiserer umoral. De praktiserer utskeielser.  Det er strid blant dem. Det er fiendskap og sjalusi. Ja Paulus avslutter med å fortelle at det er splittelser, fyll og festing blant dem” (Gal.5:19-21) og attpå til hevder de at de Jesu troende! Ja, Paulus er ikke mild mot dem, slik du helt rett sier.  Han sier jo at de ikke engang skal arve Guds Rike (1.Kor.6:9-11).

Noe du også har så vanvittig rett i er at Ånden virker i den sanne kristne menighet. Ånden er jo Sannhetens ånd så ikke bare istandsetter den oss til tjeneste (Apg.1:8), ikke bare istandsetter den oss med rett frukt (Gal.5:22-23), den veileder oss til den hele og fulle sannhet også. (Joh.16:13). Det folket som er styrt av ånden er jommen heldige! De er så velsignet. De har kraft til å gå ut å disippelgjøre folk og gjør det. De er istandsatt til alt godt verk og agerer deretter. De nyter åndens frukt i menigheten slik at de ikke er splittelse, sjalusi, krangling og tull og tøys i menigheten og de har åndens veiledning slik at de alle tror det samme ut i fra Bibelen. (1.Kor.1:10 og Ef.4:4-6).  All ære til Jesus som bygger sin menighet. Dødsrikes porter kan ikke få makt over en slik overnaturlig bygning (Matt.16:18) . De er i sannhet et enet, harmonisk og endrektig folk (Joh.17:21-22) slik Jesus beskriver dem. De er til og med et bevis for verden at Jesus finnes på grunn av sin enhet sier Jesus i verset. Her er vi sååååå enige!

Men én ting er jeg uenig med deg i. Det er at kraftgjerninger er tegnet på de sanne og ekte kristne. Matteus 7:15-23 sier at det er motsatt. I de siste tider vil det være mennesker som praktiserer mirakler og som hevder de er Jesustroende, men som var falske profeter.  I følge Paulus tar disse seg lærere i mengdevis for at ørene skal bli klødd (2.Tim.4:3). Heldigvis er det slik at de lett kan avsløres. Paulus sier jo at disse gjør mirakler, men holder seg ikke til Sannheten (2.Tess.2:9-12) – mektige vers dette i Tessalonikerbrevet! Dessuten sier Jesus at vi ser på fruktene at selv om de gjør mirakler så har de dårlig frukt i sine liv, i sine familier og sine menigheter. (Matt.7:15-20) Er det ikke herlig at også her hjelper Gud oss til å gå rett og ikke la oss villede? Det er bare å høre hva Ånden har å si til menighetene (Åp.2:11). Så takk enda en gang for påminnelsen om at vi skal la Ånden være drivkraften i våre liv.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig bra sagt. Det er jo slik sanne kristne virkelig ønsker å være. Du må jo være fylt av Den Hellige Ånd, hvis ikke ville jo et slikt liv være umulig. Men si meg en ting er det bare jehovas vitner som er oppriktige og bærer frukt, til Guds ære, og er vi andre så «ute og kjøre» uansett hvor oppriktige vi er, og uansett hvor mye frukt man produserer?

Disiplene sa...

Hei og takk for viktig spm.

1. Det er ikke bare JV som er oppriktige. De fleste religiøse er det.

2. Andre mnsk. og troende gjør mye bra.

3. Jehova ser til hjertet og bare Jehova dømmer et menneske rettferdig eller ikke rettferdig.

4. Alle andre kirkesamfunn enn JV er IKKE sanne kristne. Hvorfor? Vi har ikke engang samme Gud. JV sier det er 1 person, mens samtlige andre sier det er 3 personer som utgjør 1 Gud. Begge kan ikke ha rett. Bare én har rett. I flg Bibelen er det Jehovas Vitner som har rett (1.Tim.2:5, 1.Kor.8:6)

5. Bibelen sier at det finnes fine, flotte, rettferdige mennesker som fortsatt enten er i Babylon den store eller sympatiserer med hennes lære. DE må forlate sin tilstand for å kunne bli erkjent rettferdige (Åp.18:4)