søndag 9. november 2014

Finnes det noen botemiddel for motløshet?

Motløshet kan komme av flere årsaker. Den verste er den medisinske. Når et menneske er psykisk syk kan han eller hun ikke noe for at man er motløs. Depresjon går stort sett over. Enten ved legehjelp eller ved hjelp av medisinering.

En motløshet som kan fikses relativt lett opp i er den religiøse. Dersom man fokuserer på hva en selv gjør eller ikke gjør, kan man lett bli motløs. Av den grunn sier Hebr.12:1-3 at vi isteden skal feste blikket på Jesus og hva han har gjort.

Gjenløsningen er nemlig nøkkelen til å bli fri fra motløshet. Bibelen lærer oss at Jesu blod renser oss fra ALLE synder. Når vi forstår at ALLE synder er borte, behøver vi ikke føle noen syndeskyld. Vi er tilgitt. Vi er godkjente. Vi er renset og det fullstendig.

Paulus sier i Galaterne 2:20 at "Jesus døde for MEG".  Han gjorde altså gjenløsningen til noe privat. Det var en gave Gud ved Kristus gav HAM.

I dag vil jeg at du skal tenke på samme måte. Tenk at gjenløsningens konsekvenser gjelder DEG. Pass på at du NYTER disse gavene hver eneste dag. Når takknemligheten roper høyere enn selve motløsheten blir du fri.

Enjoy Your Freedom in Christ Jesus

Ingen kommentarer: