mandag 10. november 2014

Hva er en AK 47?

Heldig vis behøver du ikke vite hva en Automat Kalasjnikov 1947 er.  Hadde du vært en russisk soldat under 50 tallet og ikke visst dette, hadde det derimot vært krise. AK 47 er nemlig et automatgevær som revolusjonerte krigføringen og produseres faktisk den dag i dag.

Som soldat behøver man å kjenne til våpnene sine. Tenk deg selv dersom du som soldat ikke visste forskjellen på en AK 47 og en tannbørste. Tenk deg i tillegg at du hverken visste hvem som var fiendene dine eller hvorhen du skulle utføre krigshandlingene. Det hadde vært et komplett kaos. Du hadde vært et lett bytte for fienden og ikke vært til noe som helst hjelp for de du var satt å forsvare.

Ikke et eneste land i verden har slike soldater. Det er heller ikke slik at soldatene blir leid inn i det øyeblikket terrorister eller en fremmed stat skulle ha angrepet. Nei, et lands soldater er skolerte, veltrente og fullstendig parate til å gripe inn når som helst. De ligger nemlig i trening. De er klare. De er årvåkne. De er føre var. De er helt hengitt til sitt oppdrag lenge før oppdraget finner sted.

Som Jehovas Stridsmenn og soldater i Hans hær må vi vite hvilke våpen du har. Vårt våpen er Guds Ord. Det er som et sverd som kløyver ånd og sjel (Ef.6:17). Et annet våpen vi har er bønn. Epafras "kjempet i sine bønner" (Kolosserne 4:12). Både bønnen og Ordets forkynnelse bidrar til å drive fienden på flykt og befri fanger (Joh.8:31-32)

Som soldater holder vi oss også våkne slik vår hærfører Jesus har befalt oss og vi er veltrente og fullstendig skikket til alt godt verk (2.Tim.3:16-17). Vi akter ikke vårt liv et ord verd bare vi kan fullføre vårt kall (Apg.20:24). Når Guds Ånd i tillegg istandsetter oss til å gå ut i krigen, vet vi at vi kan bli stående etter å ha overvunnet alt (Ef.6:13).

I dag oppmuntrer jeg deg til å være bevisst. Husk at du er en soldat som strider troens gode strid ved å praktisere kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, trofasthet, godhet og mildhet.

Keep on Fighting - you must rescue the prisoners!


Ingen kommentarer: