onsdag 12. november 2014

Er det noe Gud ikke kan?

Jehova er den allmektige. "Jeg gjør hva jeg vil" sier han i Jesaja 55:10-11. Siden han kalles "Gud den Allmektige" (1.Mos.17:1) finnes det ingen grenser for hva han kan gjøre. Alt er rett og slett mulig for Gud (Lukas 1:37).

Like vel er det én ting Jehova Gud ikke kan eller vil. Han har bestemt seg for å ikke blande seg opp i din frie vilje. Han har ikke skapt deg som en robot. Du kan nemlig SELV velge den veien du vil gå. Enten den fører til liv og velsignelse eller død og forbannelse (5.Mos.30:19). Du er skapt som et menneske med en FRI vilje. Tenk så fantastisk!

Å ha en FRI vilje innebærer et alvorlig ansvar. Du er helt nødt til å bestemme deg for hva DU ønsker å få ut av livet. Det er DU og ikke Gud som avgjør om du skal lykkes. Det er DU og ikke Gud som avgjør hvordan du vil få det i fremtiden. Guds veier er liv og velsignelse, men velge du å gå denne veien? Det er lett å si JA, men praktiserer du "JA" på mandag? Tirsdag?  eller når ingen ser deg?

Å ta ansvar for sitt eget liv viser at du begynner å bli voksen. Å ta ansvar i Guds perspektiv er å SELV velge å ta tak i eget liv og innrette seg etter Jehovas måte å se tingene på. Det innebærer at du følger Jesus nøye og holder deg til bibelens lære og liv (1.Pet.2:21).

Det er noe Gud ikke kan. Han kan ikke bestemme over deg. Benytt nå din FRIE vilje til å skape noe suksessfullt. Bryt deg fri og søk aktivt Guds Rike først. Da vil du få alt annet i tillegg (Matt.6:33)

Enjoy Your Life!

Ingen kommentarer: