fredag 28. november 2014

Hvordan få gleden tilbake?

I går snakket vi litt om at vi skulle tjene Jehova med glede. Vår Gud er en lykkelig Gud (1.Tim.1:11) og glede er en del av Åndens frukt (Gal.5:22-23).  Vi forventes derfor å tjene Ham med glede (5.Mos.28:47).

Men hvordan får vi denne gleden dersom vi har mistet den?

1.Kor. 13:6 sier noe interessant. Det står: "Kjærligheten har sin glede i Sannheten". Denne Sannhet er ikke hvilken som helst sannhet. Kjærligheten "gleder" seg ikke over sannheten om at det er 50 stater i USA eller over sannheten om at en ball er et substantiv.

Kjærligheten finner glede ved Sannheten i Guds Ord (Joh.17:17)

I Apg.15:28-29 fikk brødrene og søstrene beskjed om hva de skulle og hva de ikke skulle. Denne beskjeden førte til en rekke forandringer i livsstilen for mange. Til tross for at de måtte justere seg kan vi lese i vers 31: "Da de hadde lest brevet gledet de seg over den trøst dette gav".  Det oppsto altså  en glede i hjertet når Sannheten i Ordet ble formidlet.

Kjære venn. Husk at du kan leve i en konstant glede. Du kan tjene Jehova med denne dype, gjennomgripende og intense glede. Hvordan? Ved daglig å nyte sannhetene i Guds Ord! For sier ikke Jesus at vi ikke bare lever ved brød alene, men hvert eneste ord som kommer ut av Guds munn? (Matt.4:4)

Et liv i Ordet gir altså et liv i overnaturlig glede.

TRY IT AND FIND OUT!

Ingen kommentarer: