onsdag 12. november 2014

Jehovas Vitner er ikke en del av kristenheten

Vi har sagt det før og vi må si det igjen. Jehovas Vitner er IKKE en del av kristenheten. Er de kristne? Ja, men det de tar avstand fra er all form av frafall av den kristne troen. Siden Jehovas Vitner bestemt hevder at alle andre kirkesamfunn  har falt i fra den opprinnelige troen og den første kjærligheten, skiller de mellom "den frafalne kristenhet" og "de sanne kristne".

Dette er svært viktig å få med seg. La meg ta noen opplagte bevis.

1.For det første har Jehovas Vitner ikke samme Gud som kristenheten. Jehovas Vitner tror at Jehova er Jesu Far og at Jehova er den eneste sanne Gud. = 1.Kor.8:6, Joh.17:3, 2.Mos.20:3. Kristenheten på sin side tror at Gud IKKE er en person, men BESTÅR av 3 personer. Fader, Sønn og Ånd.Altså dyrker man ikke samme Gud.

2. For det andre tror Jehovas Vitner at Jesus døde for menneskeheten = Jesaja 53:12 og 1.Joh.3:16. Kristenheten tror ikke dette. De tror at Jesus kun gav sin kropp. Jesu guddommelige natur hverken kan eller har dødd. Altså betyr dette at den EGENTLIGE guddommelige Jesus, ikke har dødd. At Jesus egentlig ikke har dødd er et hån mot ALT det Gud og Bibelen står for.

3. For det tredje tror Jehovas Vitner at dersom man støtter opp om organisasjoner, stater, partier og kirkesamfunn som forårsaker at uskyldig blod blir utgytt, blir man selv skyldig i blodskyld = Ord.6:16-17, 5.Mos.22:8, Esesk.33:6-8, Apg.20:26-27, Åp.18:1-4. Kirkesamfunnene har ikke tenkt over dette og bryter hverken samarbeidet med stater, partier, kirker eller organisasjoner som har vært delaktig i uskyldig blodsutgytelse. De sier: "Vi er ikke enige i alt. Vi kan heller ikke stå for alt de har gjort. Men, det er viktig å samarbeide for menneskehetens ve og vel".

Vi kunne nevnt minst 28 punkter til. Det skal vi ikke i dag. Det viktigste for deg å vite er at det finnes kun 1 sann religion og denne religionen er ren, lojal og følger bibelen til minste detalj. De er rett og slett sanne vitner for Jehova.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!

Siden dere er tidligere pinsevenner så lurer jeg på hva som gjorde at dere nå er blitt Jehovas Vitner?
Det er jo en stor forskjell, bl.a så er jo de førstnevnte kjent for å "reklamere" for tegn og undre som bevis for at deres kristendom er av Gud, og at helvetes pinsler i all evighet er bokstavelig..
Hva gjorde at dere ikke lenger tror at dette stemmer?

Disiplene sa...

Hei.

Som Pinsevenner var vi vant med tegn og undre. Argumentet for at tegn og undre var fra Gud var at a) De skjedde faktisk b) Jesus tok sykdommen vår i flg Jesaja 53, c) Markus 16:8-20 sier at disse tegnene skal følge de som tror d) Gud både kan og vil helbrede siden sykdom egentlig har sitt opphav i Satans hensikt og gud er allmektig og kjærlig og ønsker oss det beste.

At vi byttet religion kommer egentlig av at vi forsto at til tross for helbredelsene og tegn og undrene stemte ikke teologien med bibelen. Gud skulle ikke dyrkes i tegn og undre eller ved hjelp av god stemning, men i ånd og sannhet. (Joh.4:22-24)

Eksempler på teologi

1. Gud er 1, ikke 3 i 1 = 1.Kor.8:6
2. Jesus er Guds Sønn - ikke Gud Sønnen (Joh.3:16)
3. Dhå er Guds ånd, ikke Gud Ånden =Job.27:3
4. Jesus døde på ekte (Jesaja 53:12 - Kristenheten mener at bare kroppen døde, ikke Jesu guddommelige natur. Gud kan jo ikke dø).
5. Døden er å ikke eksistere (1.Mos.3:19), ikke å leve videre i åndeverden
6. Vi skal leve evig på jorden - ikke himmelen (2.Peter 3:13)
7. Kjærlighets loven må holdes (Joh.13:34), da kan man ikke gå i krig (Matt.5:44)
8. Jesus er Konge, da kan man ikke ha andre konger (Apg.17:7)
9. Helvetet finnes ikke. Gehenna er en søppelplass hvor søppel ble brent, ikke tortur av mennesker (Matt.10:28)
10. Moral er viktig. Den som lever umoralsk er faktisk ikke en venn av Jesus selv om man sier Halleluja aldri så mye (Joh.15:14, 14:15, 1.kor.6:9-11)
11. Synet på opprdaget. ALLE skal undervise ALt, ikke bare predikanter eller de som føler for det (Matt.28:18-20)
12. Det å kjenne Gud er å gjøre hva han sier, ikke en følelese i hjertet (1.Joh.2:3-6, Matt.7.23)

Sov, osv, osv....

I sum gir disse ingrediensene en frukt. Frukten er enten god eller dårlig. Når vi så frukten så vi at det skjedde helbredelser, men det var krangling, usunnheter, pengejag, menneskedyrking av pastorer, vennskap med verden, feiring av hedenske skikker, politisk innblandinger og en fragmentarisk forståelse av Bibelen.

Egentlig har vi 10000 andre ting å si, men dette var en liten brøkdel :-)

Lurer du på noe mer konkret er det bare til å spørre

Anonym sa...

Mange takk for informativt og velbegrunnet svar!

Når dere nevnte under pkt a) at de skjedde faktisk,

så lurte jeg på om det av og til var grunn til å stille spørsmålstegn om det kunne være andre krefter som sto bak?

Likedan hører en jo at noen opplever at helbredelsene ikke varte, mens andre igjen ble nedbrutt over at de ikke ble helbredet.
Kjenner dere til at slike ting skjedde, og hvordan dette ble forklart av menighetens pastorer?

Ellers har jeg lest at pastor Åleskjær har sagt at kun et mikroskopisk antall av de profetier som blir fremsagt fra podiene fra talere som hevdet at "Herren sa til meg sånn og sånn"..i virkeligheten aldri går i oppfyllelse. Kjenner dere til om dette kan stemme?
Beklager dersom jeg "maser", men pinsevennene har alltid interessert meg litt, ikke minst på grunn av det vi snakker om her. Det er jo ikke så lett å forholde seg logisk til følelser og slike påstander om helbredelser og profetier.

Disiplene sa...

Hei igjen.

Så bra at du "maser". Dersom man ikke spør, får man jo ikke svar.

1. Vi stilte så og si aldri spørsmål om helbredelsene vi opplevde var fra Gud eller ikke. Siden vi hadde bedt til Gud i Jesu navn, eller til Jesus alene, tenkte vi nok at dette var "sikkert som banken".

2. Etter en stund begynte vi å tenke litt etter. Det var jo besynderlig at Predikanten sa at Israel er Guds utvalgte folk, 3-enigheten er den sanne Gud, at han selv skulle ha masse penger av tilhørerne og at Engler har gitt ham budskap han skulle forkynne OG SÅ SKULLE SANNHETENS ÅND stadfeste dette med mirakler. Hmmm...Da forsto vi at Miraklene trolig vis var for å villede oss til å tro løgner. Det hjalp kjempemasse å vite at andre religioner også kunne tilby mirakler (Har selv sett en tysk lege blitt helbredet av kreft i Islams navn og masse katolikker friske ved å ta på og tilbe mariastatuer)

3. En tredje ting som er verdt å nevne er at vi så Derren Brown "Miracles for Sale" på You Tube. Den bare MÅÅÅÅÅÅÅÅ alle se. Det samme gjelder Derren Browns "Messiah". Her avsløres masse.

4. Vi vet om mange som ikke ble friske. DEtte blir alltid forklart med at folk ikke har tro nok eller er åpne nok. At Gud ikke helbreder i dag er overhode ikke et tema. Det er de fast og bestemt på at han gjør.

5. Åge Åleskjær er nok en av de desidert mest åpne, ærlige og jordnære av alle Pastorer i den pinsekarismatiske settingen. Når han sier at det er mikroskopiske ting som går i oppfyllelse snakker han om erfarte ting. Bra mann denne Åleskjær.

6. Du har rett i at det er vanskelig å forholde seg til dette på en logisk måte. Det er fordi at dette ikke er logisk. På den ene siden sier DHÅ at A gjelder, mens i nabomenigheten sier den samme ånden at A IKKE gjelder. Slik drives disse stakkars menneskene fra skanse til skanse og de vet knapt selv hva som er sant og rett.

Anonym sa...

Hei. Litt sen med å blande meg inn her, men jeg synes dette med tegn, under og mirakler er interessant, først og fremst fordi mange sier at sanne kristne "må ha det".

Du skriver noe om at du har sett og opplevd helbredelser. Men i tillegg så skriver du noe om at Gud ikke helbreder i dag. Tenker du da at miraklene du har sett/opplevd (i Jesu navn?) ikke har vært fra Gud?

Det er fint å tro på mirakler, men jeg mener det setter Gud i et dårlig lys, siden han bare hjelper noen få. Krig, sult og nød går sin gang, mens menigheten jubler for at "gamle Olga" ble kvitt isjiasen..

En annen ting jeg lurer på, som du også som tidligere pinsevenn sikkert kjenner til: Hører du Guds stemme? I menigheten jeg gikk i før, var "dialogen" med Gud noe en (også) bare "måtte" ha. Og slik ble det også mye "så sier Herren" og "Gud vil at du skal...". Hva tror du/JV om slikt?

Anonym sa...

PS. Jeg er tidligere pinsevenn jeg også, og synes det er vanskelig å "finne" Gud på nytt, nå som jeg har tatt avstand fra og ikke lenger tror på alle "opplevelser" og "følelser" som hørte med det pinsekarismatiske.