søndag 2. november 2014

Hvorfor plukke manna hver dag?

Det var noe rart med Mannaen fra Gud. Han var så nidkjær på at den skulle bli plukket slik at man kun samlet inn dagsbehovet (2.Mos.16:4). Hvorfor skulle israelittene plukke manna hver dag? Kunne de ikke bare plukke såpass mye slik at man sanket sammen det man behøvde for én uke?

Det ligger en dypere mening i denne historien. Slik som Israelittene levde av Mannaen lever nemlig en kristen av Guds Ord (Matt.4:4)

Jehova vil at du og jeg skal spise det vi behøver av Guds Ord HVER DAG og ikke bare "samle inn for hele uken". Hvorfor?

Mannaen skulle være frisk. Den skulle være ny og "rykende fersk", om vi kan si det slik. Den skulle ikke råtne, lukte vondt eller få mark i seg. På samme måte skal heller ikke du leve på "gammel manna". Jehova vil ikke at du skal leve "på noe du en gang har lest i Bibelen". Isteden skal du ha noe "rykende ferskt" fra Gud levende i ditt hjerte.

Guds Ord er nemlig ikke noe vi bare siterer av gammel vane. Det er ikke læresetninger, greske ord og paragrafer. Guds Ord er LEVENDE og når vi spiser dette friske ordet formidler vi ÅND OG LIV (Joh.6:63), ikke døde teorier og saftløse læresetninger til de som hører på oss.

Livet med Jehova Gud innebærer et liv i Hans Ord. Et liv vi ikke lever på søndager mellom kl 11 og 12:40, men som vi lever hver eneste dag. Dette er ikke bare noe vi sier. Når du snakker med oss bør du kunne forvente deg å smake ny og frisk manna fra Himmelen.

Ingen kommentarer: