torsdag 13. november 2014

Når alkoholikeren bestemmer seg renner tårene

I dag opplevde jeg noe fantastisk. Såpass fantastisk at jeg ikke rakk møtet engang. Jeg satt i et bibelstudie med en ung, oppegående mann både intellektuelt sett og åndelig. Vi har studert bibelen i lang tid og Ordet og Ånden har virket på dette vakre menneske.

I dag skulle vi ta et dypdykk om "Den Rike mannen og Lasarus". Det rakk vi ikke. Plutselig fortalte denne mannen at han i 4 dager hadde "kjempet med Herren". Periodedranker som han er hadde han nå bestemt seg for å bryte båndene til Kong Alkohol. Tårene hans rant i strie strømmer når han bekjente sin kjærlighet til Jesus og sitt livsavgjørende valg.

Jehova elsker når syndere vender om. I Lukas 15 kan vi lese om at han speider etter den fortapte sønnen. Når de gjør et valg om ikke lenger spise grisemat kommer Faderen den fortapte sønnen i møte og kaster seg om halsen hans av ren glede. Deretter blir det full fest.

Alle har vi noe å slite med. Vår venn hadde alkoholen. Vi må huske på at Ordet og Ånden er verdens sterkeste krefter. De kan sette istand hvilket som helst menneske "til all god gjerning" (2.Tim.3:16-17). La oss fortsette å studere Ordet med mennesker i Guds Ånds kraft.


Ingen kommentarer: