onsdag 26. februar 2014

Bli stadig fylt av ånden

Ja, slik lyder Paulus brev til Efeserne kapittel 5 vers 18. Etter å ha levd godt over 20 år i en karismatisk setting har jeg sett lengselen og desperasjonen etter å bli fylt av Guds Ånd. Forbønn, tungetale, håndspåleggelser og bønne tunneler skulle gjøre slik at vi falt i bakken, rullet rundt i gråt eller latter, opplevde henrykkelser, syner og fikk overført overnaturlige evner. Vi følte at vi var salvet av Ånden.

I ettertid har fruktene vist oss at dette slettes ikke var sunt (Matt.7:15-23). Det var heller ikke et verk av Sannhetens Ånd. Ikke av hellighetens Ånd heller, for den saks skyld. Det eneste som var ekte var menneskenes hunger og tørste etter å bli fylt med alt hva Gud ville fylle oss med.

Én hovedhensikt av å bli fylt med Guds Ånd er å forkynne. Apg 1:8 forteller oss at det er nettopp det å forkynne Guds Ånd istandsetter oss til. I dag har jeg lært en viktig lekse.

For det første: Det er ikke alt som er fra Gud selv om det er overnaturlig.  Og for det andre: Jeg har sjeldent blitt så fylt av Ånd så mye som når jeg velger å gå fra hus til hus for å forkynne for andre.

Her er en viktig nøkkel. Det er når vi velger å si ja til Guds hensikt med livene våre og praktisere det Jesus har befalt oss å gjøre som vi erfarer Guds Ånds hjelpende kraft. Guds Ånd er ikke et Show. Guds Ånd er heller ingen ego trippet rus. Guds Ånd er derimot hjelperen. Hjelperen til hva? Hjelperen til å gjøre Guds vilje.

I dag er det onsdag. I dag har menigheten 2 fremmøter. Ett kl 10 og ett kl 18. Der samles vi ca 15 minutter for bønn og inndeling i vitne grupper. Én ting er helt sikkert. I morgen vil millioner av mennesker rundt om i hele verden bli fylt av Guds Ånd slik at de får hjelp til å forkynne det glade budskapet om Jesus Kristus og Hans Rike (Matt.28:18-20).

Tenk hvilken sunn frukt dette er! La oss derfor stadig bli fylt av Ånd.

Ingen kommentarer: