onsdag 19. februar 2014

Stephen Hawking

Den kjente Professor Emeritus på universitetet i Cambridge Stephen Hawking blir sitert i Dagbladet i dag. Han slår fast at Aristoteles tok feil når han sa at Universet ikke hadde en start. Hawking tror at universet har en begynnelse. Her mener han det samme som Bibelen (1.Mos.1:1)

Hawking tror imidlertid ikke på Gud. Like vel har han en interessant sluttkommentar. Han sier: "Det universelle prinsippet om RETTFERDIGHET  har kanskje ikke sin rot i fysiske lover, men er fundamentalt for vår eksistens. Uten dette prinsippet vil det ikke ta lang tid før menneskeheten slutter å eksistere".

Her stemmer også Hawkings ideer med Bibelen. Det er derfor Bibelen hevder at den jorden vi skal leve evig på er en rettferdig ny jord (2.Pet.3:13)

Hvem skal regjere over jorden? Jo, Jesus Kristus, Rettferdighetens Konge. Det sies om Hans Rike at: "Rettferd og rett er din trones grunnvoll, miskunn og sannhet kommer frem for deg" (Salme 89:15).

Vi har en fantastisk tid allerede nå hvor vi kan være delaktige i en menighet som styres med rett og rettferdighet. Vi kan i tillegg se frem til en ny jord hvor rettferdighet kommer til å bo.

Vi kan derfor sammen med både Hawking og Bibelen slå fast at en slik menneskehet aldri kommer til å slutte å eksistere. Hvorfor? Bibelen sier: "De rettferdige vil ta jorden i eie og bo på den for evig"(Salme 37:29)

Ingen kommentarer: