lørdag 8. februar 2014

Hva betyr det å holde ekteskapet i ære?

I Hebreerne 13:4a sier Paulus at vi skal holde ekteskapet i ære. Å holde noe i ære er ikke bare en holdning. Det er praktisk handling. Hvordan skal vi få det til?

Først av alt innebærer det at vi må respektere den ordning Gud har innstiftet ved at vi forstår den. Ekteskapet er verken et vennskap eller en sommerflirt. Ekteskap er en pakt du har inngått med din ektefelle. En pakt som skal vare til døden skiller dere ad. Denne pakten står vi til ansvar for innfor Gud. Skremmende? Vel, mulig det, men det er en sannhet vi alle må tenke nøye over (Hebr.13:4b)

Som en illustrasjon av alvoret i å ikke ære ekteskapet forteller 3.Mosebok 20:2,10 at avgudsdyrkelse og ekteskapsbrudd straffes med døden. Apg 15:29 sidestiller også ekteskapsbrudd med avgudsdyrkelse. Det er altså med stort alvor Jehova Gud ser på hvordan vi ærer ekteskapene våre. Har vi samme holdning som ham?

Når man ser alvoret i at Gud har innstiftet ekteskapet og bestemt reglene for hvordan ekteskapet skal leves, må vi praktisere disse reglene. Hva hjelper det om sier at vi holder ekteskapet i ære, men ikke handler deretter? (Jak.1:22) Spørsmålet blir hvordan holder vi det i ære?

Dagen andakt er for liten til å ta opp dette tema i dybden, men tenk på følgende ting:

1. Gled deg i din ungdoms ektefelle (Ord.5:18) - dvs nyt det du har  - ikke se etter andre!

2. Utvikl den diamanten du allerede har ved å følge Guds veiledning  (Ef.5:22-32) - ikke gi opp, du har nemlig alle muligheter for å lykkes i ekteskapet!

3. Bruk munnen din til å bygge opp ditt ekteskap - ikke riv det ned (Ord.18:21)

4. Det du sår vil du høste - praktiser selv slik du vil at ektefellen skal behandle deg (Gal.6:7)

5. Når det ikke står så bra til mellom dere; prat ærlig sammen, tilgi 100% og våg å starte med blanke ark (1.Joh.1:8-9)

Å ære ekteskapet er å ære Gud. La oss gjøre alt for å lyse klart i en skadeskutt og mørk verden ved aktivt å gi ære til den institusjon Gud selv har innstiftet, nemlig ekteskapet.

Ingen kommentarer: