tirsdag 4. februar 2014

Hvordan representerer Jesus Gud?

I Johannes 10:30 kan vi lese at Jesus og Gud var ett (ikke én). På hvilken måte var de det? Bibelen sier jo at Gud og Jesus er ett på samme måte som Menigheten er ett (Johannes 17:21). Menigheten er jo ett når det gjelder tanke, tro, lære og hensikt (1.Kor.1:10). Slik er altså Jesus og Gud ett.

Når det gjelder Jesus så representerer altså Jesus Gud. Han er fotografiet av Jehova (Koloss.1:15). Den som har sett Jesus har altså sett Jehova (Johannes 14:9). På hvilken måte representerer Jesus Gud?

Når vi forkynner for mennesker i Kristenheten hører vi ofte at det viktigste er å ha Jesus i hjertet. Med Jesus i hjertet har man akseptert Gud sies det. Men å samtale om Jesu lære er ikke så viktig for kristenhetens medlemmer. Å være fokusert på lære er flisespikkeri, fariseisk og ikke så sentralt rent evangelisk får vi høre. Fokuserer vi på Jesu lære bommer vi på Evangeliets hovedpoeng.

Dette er altså det komplette nonsens. Jesu lære er altså ikke hans egen, men Guds (Joh.7:16). Læren viser oss hvem Gud faktisk er og sier oss alt om hvordan Gud resonnerer. Læren viser oss hva Gud elsker og hva Gud hater.

Så hvordan representerer Jesus Gud? Ikke bare ved Jesu eksemplariske livsstil, ikke bare gjennom Jesu forsonings verk, ikke bare ved de miraklene han utførte, nei Jesus representerer Gud også ved sin lære. Hopper vi over Jesu lære og ikke tar den alvorlig, kjenner vi ikke Gud sier 2.Johannes brev vers 9.


Ingen kommentarer: