søndag 9. februar 2014

Hadde det bare vært så enkelt.

2+2 = 4, 6x6 = 36 og 50% avslag på en vare som koster 30 kroner blir 15. Matte kan være enkelt. Det er logisk og forstår man prinsippene kan du stort sett regne ut ethvert matematisk spørsmål.

Bibelens sannheter er også logiske. Det burde være slik at enhver som leser i Boken ville forstå dens budskap og dens lære. Slik er det ikke. Erfaringsmessig reagerer folk med sinne og frustrasjon når de får presentert Bibelens sannhet (Apg.7:54). Rart, men sant. Er det noe vi kan gjøre for å forandre dette?

Vi kan ikke omvende mennesker. Vi kan heller ikke tvinge folk til å tro. Det er bare Gud som drar mennesker til Jesus (Joh.6:44). MEN vi har fått noen våpen vi kan bruke. Ett av dem er vennlige ord.

Når noen håner oss, svarer vi med vennlighet (1.Kor.4:13 - Norsk Bibel av 2011), sier Paulus. Hvorfor svarer vi vennlig når vi blir hånet? Jo, fremfor alt gjør vi det fordi Gud selv er en Gud full av vennlighet. Han er ikke oppfarende og hans tjenere velger å reflektere ham i all hans vennlighet.

For det andre er det slik at milde svar demper sinne (Ord.15:1). Når et menneske blir overvunnet av godhet, fred og mildhet mens det selv er opprørt og sint, kan Sannhetens Såkorn ha større mulighet for å komme ned i hjertet. Gjør det det, får Guds Ånd noe den kan jobbe med etter vi har forlatt åstedet.

Så; la oss hjelpe mennesker i dag. La oss be for de som ikke tror. La oss forkynne og undervise dem som ikke ser. Men la oss ikke glemme å be om Guds ånds hjelp slik at vi kan formidle vennlighet som en frukt. Når våre medmennesker får smake vennlighetens frukt har de nemlig lettere for å omvende seg til Jehova, Sannhetens og Mildhetens Gud.

Ingen kommentarer: