fredag 21. februar 2014

Flisespikkeri eller Gudsfrykt?

Når Jesaja i et syn så Jehova sitte på sin trone hørte han Serafene si: "Hellig - Hellig - Hellig er hærstyrkenes Jehova"(Jes.6:1-2)  Ja, Jehova er fullt og helt Hellig, men hva betyr det?

Det hebraiske ordet QADESH betyr satt til side for et spesielt bruk eller hensikt. Jehova er definitivt det. Han er hellig eller adskilt fra synd, urett og urenhet. Hans hensikt er vise verden hvem han er.

Hvordan klarer Gud å vise verden hvem han er? Han må bruke sin menighet. Derfor sier 1.Pet.1:16 at "Dere skal være Hellig fordi jeg er Hellig".

Når hans menighet i alle detaljer ønsker å være hellige, altså satt til side og adskilte for en viss hensikt er dette ikke for å bedrive flisespikkeri.  Nei, av sann og ekte kjærlighet og gudsfrykt ønsker de å reflektere sin Gud. Dersom ikke menigheten var Hellig, ja da kunne jo ikke Gud vise verden hvem han egentlig er.

Det er altså en tvingende nødvendighet og ikke flisespikkeri at menigheten velger å være Hellig slik som Gud er Hellig dersom den vil være godkjent som Hans representant og reflektor. (Jesaja 5:20)

Ingen kommentarer: